...
På en pressekonferanse i Det hvite hus i dag orienterte Obama om sitt syn eurokrisens påvirkning. Foto: John Gichigi/GettyImages/ANB

– Sjokkbølger til USA

President Barack Obama advarer om at en resesjon i Europa vil påvirke amerikansk økonomi.

Publisert 08.06.2012 kl 18:58 Oppdatert 08.06.2012 kl 19:29

Tips en venn på e-post:

Obama understreker likevel at han vokter seg vel for å kjefte på europeiske ledere eller fortelle dem hva de bør gjøre.

Den amerikanske presidenten holdt fredag en pressekonferanse i Det hvite hus der han blant annet orienterte om sitt syn på hvordan eurokrisen påvirker amerikansk økonomi.

Obama mener likevel at USAs økonomi nå er så såpass sterk at den står godt rustet til å møte ringvirkningene fra Europa.

– Vi kan absorbere noen av sjokkbølgene som kommer fra andre siden av Atlanterhavet, sa han på pressekonferansen.

President Obama understreket samtidig at de politiske lederne i eurosonen må handle raskt for å få kontroll over den galopperende gjeldskrisen, og oppfordrer dem til å spytte penger inn i kriserammede banker «så fort som mulig» for å hindre bankkollaps.

– Det er helt og holdent opp til de europeiske lederne å gjøre. Heldigvis forstår de alvoret i situasjonen og at det er viktig å handle raskt, sa han videre.

Obama oppfordret også den amerikanske Kongressen til å vedta tiltak for å styrke amerikansk økonomi, som han sier kan bli rammet av en mulig resesjon i Europa. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Fikk smaksprøver av Hjeltnes

Nyåpning på Domus.

...

Rennbygg best på reiseliv

Trøndersk Reiselivspris ble delt ut under Trøndersk Reiselivskonferanse på Røros onsdag kveld. Prisen gikk til en publikumsfavoritt som i flere år har levert matopplevelser av høy kvalitet, i helt spesielle omgivelser.

...

Jonas er usikker på framtida

Jonas Hårstad er en av de største juniortalentene i norsk skiskyting. Denne vinteren kan fort bli avgjørende for om han satser videre.

...

Reddes av kunstsnø

Snøkanonene i både Kåsen og Vangslia ser ut til å bli redningen for skibygda Oppdal. Med fortsatt kulde tror skiheissjef Arnulf Erdal at det er mulighet for heisåpning i Vangslia i helga.