Helt sjef på Bruce-tribute

Folk sang med for full hals og stemningen var på topp da Nordowers med venner leverte fantastiske Springsteen-tolkninger på Oppdal kulturhus lørdag. Her er noen fotominner fra kvelden.


Strålende vintertur

Elevene fra Rennebu ungdomsskole strålte omkapp med sola da de i finværet var på skolens tradisjonelle vintertur for 10. klassen. Turen gikk til Hevertjønna, 26. - 28. april, og elevene fikk tilegne seg nyttig lærdom fra både Røde Kors og det lokale politiet. Det kommer egen reportasje i Opdalingens påskeavis, men her er noen fotominner fra turen.

Russ 2014 på ville veier

Russerevyen 2014 er vel overstått og som vanlig bød russen fra Oppdal videregående skole på ville ablegøyer. Her er noen fotominner fra kvelden; som du vil se, her er det bilder av litt av hvert...

Musikalsk mangfold

Søndag 6. april er det klart for årets kanskje mest varierte og sammensatte konsert, kun med lokale aktører, som framfører musikk fra ulike sjangere. Astrid Smeplass stiller på scenen i Oppdal kulturhus for første gang sammen med Oppdal Gospelkor og Oppdal musikkforening. Her er en smugtitt fra øvelsen denne uken.

Reiseforberedelser i kulturhuset

Ive Hagen er en anerkjent tekstilkunstner med mange års virke bak seg. Hun har deltatt i separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. I Oppdal kulturhus stiller hun ut et kjoleprosjekt knyttet opp mot pilegrimsvandringer og andre vandringer både i Norge og andre land. Det er en spennende og annerledes utstilling som er verdt et besøk. Utstillingen står fram til 10. april.

Innspurt til Bruce-konsert

Gjengen bak påskens store Bruce Springsteen-konsert øver for harde livet. 20 musikere fra hele landet byr på en tre timers musikalsk Bruce-orgie, og sist helg øvde de inn én Bruce Springsteen låt i kvarteret. Denne helga var det fokus på E Street band-låtene. Opdalingen var til stede, og vi gleder oss allerede til konserten!

Team Oppdalsbanken

Skitrening på Grøtsetra med påfølgende vaffelservering? Det er lykke, det.

Video fra inn- og utland

Pølsefest i Strömstad

Du vil ikke tro hvor mange pølser den lokale bensinstasjonen selger på skjærtorsdag.

Svartlistede planter

Visste du at mange av plantene i din eller naboens hage kan være svartelistet og regelrett truer norsk natur?

Se videoen her!

Skrekk og gru! (Del 2)

Her kommer andre del av bidragene i Opdalingens tegnekonkurranse som vi arrangerte i samarbeid med Riksteateret og Oppdal kulturhus. Det er fortsatt seriøst mange skremmende marerittegninger fra elever på blant annet Aune, Lønset og Vollan skole. Sjekk selv!


Skrekk og gru! (Del 1)

Opdalingen, i samarbeid med Riksteateret og Oppdal kulturhus, inviterte barn til å tegne dyr de skulle ønske ikke fantes. En ting er sikkert, her skorter det ikke på fantasien! Vi lovte å legge ALLE tegningene på nett, men vi "druknet" i bidrag, så de kommer i puljer. Her er del én; dette er skikkelig skummet, så kanskje bør man ikke se på tegningene like før man skal legge seg.....

Erik Håker Cup 2014

I strålende vær og med gode forhold i bakken, selv om det var lite med snø utenfor, ble årets Erik Håker Cup gjennomført denne helgen. Her er noen fotominner fra konkurransen.

Skienern 2014

Mens andre har avlyst skirenn på grunn av mangel på snø, klarte Skienern å levere også i år. For 8. gang ble skirennet prikkfritt gjennomført, og arrangøren får skryt for løype og opplegg. Her er noen fotominner fra skidagen på Oppdal, med unge og eldre, fra både konkurranse- og trimklassen.

Rørosmartnan 2014

SUKSESS: Årets Rørosmatna ble en suksess. Martnassjef Lillian Sandnes konstaterer at minst 75.000 mennesker har vært på martnan. I tillegg til to lokale hesteekvipasjer var det mange besøkende fra fra både Oppdal og Rennebu.


Hundeliv på Nerskogen

Det friluftsglade paret Beate Berg og Karl Magnus Holberg fra Nerskogen, er i gang med å supplere gårdsdriften med noe så nyttig som aktiviteter for barn. Dyr og barn er en uslåelig kombinasjon.

Mest sette bildeserier

Til martnan med hest

To ekvipasjer med lasskjørere fra Rennebu var framme på Røros i god tid til åpningen av Rørosmartnan denne uken. Her er noen fotominner.

Mamma Mia, for et show

Fredag kveld gikk Mamma Mia-musikalen i Rennebu av stabelen. Mer enn 600 publikummere i salen ble mektig imponert over det lokale ensemblets skuespill, sang og toner som var hentet fra Mamma Mia- og ABBA-verdenen. Her noen fotominner fra kvelden.

Høyt nivå i UKM Rennebu

Mange varierte og gode innslag under årets UMK i Rennebu gjorde kvelden til en musikalsk og sprudlende festkveld for både deltakere og publikum. Her er noen fotoglimt fra kvelden.

Bilder fra inn- og utland

Grand Prix-deltakerne 2014!

Her er samtlige 37 artister i årets internasjonale Grand Prix-finale.

Se dem her!

Hva betyr mor for deg?

Du har vel ikke glemt at det er morsdag i dag? Har du stukket innom for en kopp kaffe, sendt blomster eller ringt hjem? Her forteller en del rennbygg og oppdalinger hva mor betyr for dem.


UKM i Oppdal 2014

Jentene gjorde stort sett rent bord under UKM i Oppdal 2014. Her er noen glimt fra kvelden.

Nattvolleyball på Berkåk

Natt til lørdag arrangerte Sør-Trøndelags 4H-alumner nattvolleyballturnering på Berkåk. Dette er blitt en årlig tradisjon og det er jo bare rett og rimelig at Rennebus egen 4H-klubb Solviljen sørget for at seieren ble lokal. Opp mot 300 personer deltok på arrangementet, her er noen fotoglimt fra natten.