I en undersøkelse foretatt blant 100 rådmenn og miljøsjefer i landets kommuner og fylkeskommuner i juni, svarte 48 prosent at kommunen deres ikke har noe tallfestet mål for energieffektivisering det kommende året (illustrasjonsfoto) Foto: Vidar Ruud, ANB/Illustrasjon

Få søker om Enøk-midler

Bare 29 av landets 429 kommuner søkte om støtte til enøktiltak i eksisterende bygg i fjor.
Publisert 07.08.2012 kl 07:34 Oppdatert 07.08.2012 kl 07:42

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

Likevel er 37 prosent av kommunene er fornøyd med sin innsats for energieffektivisering.

De 29 kommunene som søkte om midler, utgjør bare 7 prosent av landets kommuner. Enova mener energieffektivisering tydeligvis er et glemt tema blant kommunepolitikere, skriver Dagsavisen.

– Potensialet for videre energieffektivisering er stort, sier områdesjef for offentlige bygg i Enova, Tor Brekke. Han peker på at kommunene eier svært mange bygg av til dels eldre dato.

I en undersøkelse foretatt blant 100 rådmenn og miljøsjefer i landets kommuner og fylkeskommuner i juni, svarte 48 prosent at kommunen deres ikke har noe tallfestet mål for energieffektivisering det kommende året. 47 prosent svarte at politikerne dropper enøktiltak fordi de er for dyre, mens 40 prosent svarte at de ikke visste om gjennomførte enøktiltak i deres kommune hadde vært lønnsomme.

Hele åtte av ti mener at myndighetene i større grad må fungere som en pådriver for energieffektivisering. (ANB-NTB)

På forsiden nå


NM på ski

- Vi skal komme tilbake med edelt metall

Kari Øyre Slind har planen klar; sammen med sine to eldre søstre, skal de forsvare Oppdals ære og ta med edelt metall hjem fra NM-stafetten.

NM på ski

Satser på å slå Oppdal

Både Rennebu og Oppdal stiller lag i søndagens stafett i NM.

Skiløyper

- Krise på Nerskogen

Rennebu gir rentefritt lån.