Snø, lange skiturer og hyttekos på kvelden. Ferske tall fra Virkes reiselivsundersøkelse, Reisepuls, viser at 54 prosent av de som skal ha vinterferie planlegger å reise i Norge. Det er hytteferie som er mest populært. Den Norske Turistforening kan bekrefte at fjellheimen virker forlokkende på nordmenn.

- Vi opplever at stadig flere ønsker seg en aktiv ferie, gjerne sammen med de man er glad i. Og vinterferien er høysesongen for snø, ski og familiemoro ute i naturen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

50 prosent av de spurte i undersøkelsen sier at formålet med vinterferien er å tilbringe tid med familie og venner og utøve aktiviteter. Og selv uten egen hytte er det mange muligheter for de som fortsatt ikke har lagt vinterferieplanene.

- Dra på hyttetur på en DNT-hytte, ta med deg familie og venner ut i skogen, dra på aketur eller bygg snøhule. Vi oppfordrer alle til å ta seg en tur i vinterferien, sier Øveraas.

Familiemoro på betjente hytter

DNT har 511 ubetjente, selvbetjente og betjente hytter over hele landet, og mange av dem er åpne allerede i vinterferien.

De betjente hyttene kan by på mye moro og aktiviteter for de som tar turen. Fondsbu i Jotunheimen og Gjevilvasshytta i Trollheimen tilbyr aktivitetsledere for barn, med lek og moro gjennom hele uke , Sota sæter og Svukuriset åpner dørene 19. februar, Gjendesheim den 20. Fra fredag 26.februar er turen kommet til Krækkja og Rauhelleren. Haukeliseter Fjellstue ved inngangen til Hardangervidda er helårsåpen.

I hjertet av Nordmarka er du hjertelig velkommen til å bestille overnatting på Kobberhaughytta, som uansett også har åpent for spontane daggjester. Det samme gjelder Eiksetra turisthytte i Finnemarka i Buskerud.

Ønsker du roen uten for mange rundt deg, er en ubetjent eller selvbetjente hytter å anbefale.