I 2010 ble området Lundlia ovenfor Rislisvingene på E6 nord for Engan regulert for fritidseiendommer. Grunneier Stein Forbregd har et sterkt ønske om å tilby hyttetomter i Drivdalen.

–Vi må på prøve å få til ting i Drivdalen også. Vi har mistet samvirkelaget, Driva Kro og bensinstasjonen, sier grunneieren for å beskrive hvor viktig det er å få på plass ny næring i Drivdalen.

Syv år etter er han sammen med Arnfinn Lauritzen i Rislia Maskin, i full gang med å etablere Lundlia Hyttegrend. Her kommer det totalt 20 hyttetomter for salg. Hver tomt er på litt over et dekar.

–Det finnes enkelttomter sør for Oppdal, men dette er vel det eneste fellesprosjektet, smiler Forbregd.

Solgte nylig den første tomta med hytte

De nye tomtene er priset til cirka 600.000 kroner. I dag er elleve av tomtene byggeklare med strøm, kloakk, vann og helårsvei.

–På grunn av at vi er en nyetablering har vi lagt oss litt lavere i pris sammenlignet med andre tomter i Oppdal, forklarer Lauritzen.

I mars i år ble den første tomta med en ferdig oppsatt hytte solgt til en familie fra Orkanger. Hytta er levert av Thøring Hyttefabrikk i Lesja, og er på 83 kvadratmeter. Hytta ble solgt for 2.250.000 kroner, noe som også var prisantydningen.

–Hytta ble satt opp som en såkalt visningshytte, men da det ble stor pågang valgte vi å selge den. Med kun 20 tomter har vi heller ikke bruk for ei visningshytte, forteller Forbregd.

–Skal lete lenge etter finere utsikt

Ifølge Forbregd kunne de solgt enda flere hytter hvis flere var på plass.

–Det var veldig mye folk her på den første visningen. Alle som var her var opptatte av den fine utsikten nordover mot Oppdal sentrum og skibakkene, forteller han.

Med gravemaskiner og annet utstyr har Forbregd og Lauritzen jobbet hardt for å få realisert prosjektet de siste årene.

–Man skal lete lenge for å finne hyttetomter i Oppdal med finere utsikt. Jeg tror det blir fantastisk fint her når det kommer opp flere hytter, sier Lauritzen.

–Drivdalen er kjent for å være værhardt. Hvordan merker man vinden her oppe?

–Vi kan ikke si at det er vindstille her hele året, men det er det jo ingen plass i Oppdal. Likevel ligger det en ås på oversiden av hyttegrenda som gjør at det blir litt lunere, sier Forbregd.