Over til dab på hytta

I løpet av de siste aprilukene overtar digital radio i sju fylker. Hyttefolket har bruk påsken til å sjekke om de har dab på hytta, ifølge Digitalradio Norge.

Like etter påske avslutter NRK, P4 og Radio Norge sine sendinger på FM-nettet i mange fylker. Først blir det tyst i Trøndelag, Møre og Romsdal. Det skjer allerede 21. april.

Fem dager etter, 26. april, følger Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland (NRK) etter. Da trengs det en dab-radio, TV eller internett for å høre rikskringkastingens radiosendinger i innlandsfylkene, der det finnes mange hytter.

Det er lurt å bruke påskedagene til å gjøre både hus og hytter klare for overgangen, tipser Digitalradio Norge.

– Denne påsken er det viktig å gjøre hytta klar for den digitale radiotiden, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Fortsatt er det mange FM-radioer på norske hytter, ifølge Digitalradioundersøkelsen. Samtidig ligger de aller fleste hyttene i områder med god dab-dekning.

Det finnes to riksdekkende dab-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler. 189 mindre lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet i minst fem år fremover.

Turistforeningen bekymret over dårlig dab-dekning i fjellet

Turistforeningen frykter flere unødvendige leteaksjoner i fjellet på grunn av dårlig dab-dekning i store fjellområder. Foreningen får støtte fra Røde Kors.

 

 

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Hytteliv

Ble til uvanlig samarbeid

Byggherrer og leverandører møttes på Berkåk.

Turistforeningen bekymret over dårlig dab-dekning i fjellet

Turistforeningen frykter flere unødvendige leteaksjoner i fjellet på grunn av dårlig dab-dekning i store fjellområder. Foreningen får støtte fra Røde Kors.

82 prosent økning i overnattinger på Gjevilvasshytta

Hytteglade nordmenn strømmet til de snøsikre fjellområdene i påsken. Flere DNT-hytter har en økning i antall besøkende og det gjelder både for Gjevilvasshytta og Trollheimshytta.

Flere hytter enn boliger i 45 norske kommuner

I mer enn hver tiende kommune er det flere hytter enn boliger, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). På hyttetoppen ligger Ringsaker kommune i Hedmark.