Over til dab på hytta

I løpet av de siste aprilukene overtar digital radio i sju fylker. Hyttefolket har bruk påsken til å sjekke om de har dab på hytta, ifølge Digitalradio Norge.

Like etter påske avslutter NRK, P4 og Radio Norge sine sendinger på FM-nettet i mange fylker. Først blir det tyst i Trøndelag, Møre og Romsdal. Det skjer allerede 21. april.

Fem dager etter, 26. april, følger Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland (NRK) etter. Da trengs det en dab-radio, TV eller internett for å høre rikskringkastingens radiosendinger i innlandsfylkene, der det finnes mange hytter.

Det er lurt å bruke påskedagene til å gjøre både hus og hytter klare for overgangen, tipser Digitalradio Norge.

– Denne påsken er det viktig å gjøre hytta klar for den digitale radiotiden, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Fortsatt er det mange FM-radioer på norske hytter, ifølge Digitalradioundersøkelsen. Samtidig ligger de aller fleste hyttene i områder med god dab-dekning.

Det finnes to riksdekkende dab-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler. 189 mindre lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet i minst fem år fremover.


Turistforeningen bekymret over dårlig dab-dekning i fjellet

Turistforeningen frykter flere unødvendige leteaksjoner i fjellet på grunn av dårlig dab-dekning i store fjellområder. Foreningen får støtte fra Røde Kors.

 
Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Hytteliv

- Av de absolutt beste sesongene jeg har hatt

Både Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Snøheim har hatt en god sommersesong.

Slik gjør du hytta kuldeklar - før høsten setter inn

Høsten står for døren og det mange ikke tenker på, er at man kan gjøre hytta vinterklar før den første frosten og kulden biter seg fast.

- Her på Sjøsetra har vi det litt sånn paradis på jord

Når Gerd og Ola Røtvei skal koble av fra hverdagen stikker de innover til Orkelsjøen, uten at det betyr mindre arbeid.

Drar til seters for å gjøre seg glade!

Nesten 100 barn reiste langt til fjells for å komme seg til seters.

Politiet skal etterforske norsk «gjeddemafia"

Setter ut gjedde i innsjøer over hele landet.