Produksjonsselskapet Filmkameratene har valgt å spille inn deler av den nye bilfilmen «Børning 2» i Oppdal. Mandag 15. februar kommer rundt 100 mennesker til bygda for å delta i innspillingen.

- I tillegg til en haug av råe biler, kommer vi med vanvittig mye mennesker bestående av skuespillere, produsenter og andre som jobber med filmen. Vi kommer til å okkupere Oppdal en ukes tid, opplyser Marcus Brodersen i Filmkameratene til Opdalingen.

Produsenten kan ikke si så alt for mye om innspillingen ennå, men røper at en betydelig del av filmen blir lagt til Oppdal.

- Vi skal filme scener både i sentrum og oppe i alpinanlegget. Jeg tror det kommer til å bli kjempemorsomt, sier Brodersen.

Lokale statister

«Børning» var den mest sette norske filmen på kino i 2014 med sine382.104 besøk. Brodersen forteller at den første filmen skapte stort lokalt engasjement på stedene de besøkte.

- Det vi ser fra tidligere prosjekter er at det kan gi en positiv og morsom eksponering for stedet. Det er minst 500 000 mennesker som kommer til å se filmen på kino, DVD og TV, sier han.

- Kan det bli aktuelt å søke etter lokale statister?

- Det er veldig stor sannsynlighet for at vi kommer til å søke etter statister i Oppdal. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, forteller produsenten.

Filmen har premiere til høsten.

Under kan du se traileren til den første «Børning»-filmen.