Det var like etter jul at produsentene til den norske storfilmen «Børning 2» søkte etter rundt hundre statister til innspillingen i Oppdal.

Filmselskapet trenger blant annet politifolk, skikjørere og rånere til bilfilmen.

Det ble raskt stor interesse rundt statistrollene. Ifølge Nasjonalparken Næringshage har 450 personer søkt på statistrollene. En av dem er Frode Haarstad.

- Når Tina Sælbek har gjort en så god jobb med å få filmen hit tenkte jeg at jeg måtte stille opp. Det hadde vært flaut om Oppdal ikke klarte å samle nok folk, sier Haarstad.

Filmet seg selv frustrert

Etter å ha sendt inn et bilde av seg selv, ble han kontaktet og bedt om å spille inn et videoklipp der han skulle introdusere seg selv mens han latet som at han frøs.

- Klokken var rundt tre på natta. Jeg gikk ut og skulle starte bilen, men fikk ikke start på grunn av kondens. Da fant jeg ut at jeg kunne filme meg selv der jeg sto og var frustret, forteller musikeren.

Skaperne av Børning-filmen likte det de så og har bestemt seg for å gi oppdalingen en liten rolle.

- Det ser ut som det ligger en lysende filmkarriere foran meg, spøker han.

Oppdalsdialekta på film

Egentlig skulle han spille politibetjent, men etter hvert har det utviklet seg til å bli en litt større rolle med replikker.

- Det ligger an til at jeg får være påkledd og prate oppdaling. Det er på tide at oppdalsdialekta kommer med i en film, forteller Haarstad.

Han kan dessverre ikke røpe flere detaljer rundt rollen.