Kenneth Almås (24) fra Rennebu er en av de heldige bilentusiastene i distriktet som er blitt plukket ut til å låne bort bilen sin til den nye Børning-filmen, som skal spilles inn i Oppdal og Rennebu i uke 7.

–Jeg vet det er utrolig mange som har meldt seg på, så det er kjempekult at jeg er plukket ut, sier Almås.

Da 24-åringen så at de søkte etter rånebiler i nærmiljøet var han ikke treg med å sende inn søknad.

–Bilen har stått bortgjemt under et trekk i garasjen flere år. Hvis det er muligheter for å få vist den fram i en norsk storfilm er det dumt at den bare står der. Jeg kjører den nesten aldri, kun med prøveskilt en gang iblant, forteller Almås.

Han sendte inn bilder av bilen og skrev at han var villig til å låne bort den. Kort tid etter fikk han melding om at bilen var valgt ut til å være med i filmen.

–Jeg har litt flaks med at innspillingen skal foregå på E6 Kroa. Nå slipper jeg å kjøre den til Oppdal, sier Almås som til daglig jobber ved Storlismia i Oppdal.

Rennbyggen forteller at han ikke har fått vite hvordan bilen er tiltenkt filmen eller om han selv skal være med på lerretet.

–Jeg tar i hvert fall fri fra jobb for å være med på innspillingen. Jeg har egentlig ikke så voldsomt lyst til å være med i filmen selv, men blir jeg spurt gjør jeg det, sier han beskjedent.

Unik bil

I garasjen hjemme på Berkåk står vidunderet. En Nissan 200 SX fra 1990. Det oransje fartsmonsteret er nettopp tatt fram fra vinterlagring.

–Jeg har kun tørket støv av den. Før den skal brukes under filminnspillingen må jeg legge om til vinterdekk og polere den, sier Almås mens han åpner opp panseret på bilen.

Motoren er nybygd med så gode oppgraderinger at han helst vil slippe å gå i detaljer.

–Jeg kjøpte faktisk bilen uka etter at jeg ble konfirmert. Alt koster penger så jeg har måttet ta oppgraderingene år etter år, forteller han.

Totalrestaurert

Det første Almås gjorde da han fikk tak i den, var å strippe den helt for deler. Deretter satte han bilen sammen for å være sikker på at den fungerte, før det ble en ny runde med nedstripping og til slutt oppgraderinger.

–Bilen er totalrestaurert. Jeg har kostet på den cirka 200 000 kroner etter at jeg kjøpte den, opplyser han.

Nissanen har blant annet fått nye akslinger, felger, fangere, sideskjørt, justerbart senkesett og blitt lakkert om til en farge som koster flere tusen kroner literen.

–Det finnes ikke mange gjennomførte og godt ivaretatte biler som denne langs norske veier i dag. Denne bilen er mer strøken enn en 2015-modell, sier Almås.

Mekanikeren er medlem i Gauldal Gatebil, som har et av Norges regjerende bilmiljøer. Klubben har vunnet prisen Årets gatebil de siste fire årene.

–Jeg er ikke så aktiv der lengre, men jeg bruker bilen stort sett til biltreff. Jeg har aldri kjørt den på bane. Kun langs veien til utstilling og litt spøling på oppmerkede områder, forteller Almås og legger til at bilen aldri er blitt kjørt på vinterføre.

Ville selge bilen

Det å få vist fram bilen sin i Børning er helt klart det største utstillingsvinduet Almås kan få i Norge.

–Det er jo så klart veldig stort. Det var derfor jeg meldte meg på. Jeg synes den første filmen er utrolig bra til å være norsk, sier 24-åringen.

Almås har vurdert å selge bilen ved flere anledninger. Dette til fordel for kjøp av motorsykkel.

–Jeg la den ut for salg en gang og fikk napp. En person ville bytte den i en motorsykkel, men det var ikke aktuelt, forteller han.

Nå som Almås har tatt fram drømmebilen igjen og børstet bort støvet, er han ikke like ivrig på å kvitte seg med bilen, som om få år blir veteran og mest sannsynlig mer verdt.

–Akkurat nå har jeg ikke lyst til å selge den, men det kan godt hende at jeg ombestemmer meg med tiden, sier han.

Skulle det skje at han legger den ut for salg igjen tror Almås at sekundene på film kan lokke flere kjøpere.

–Den vil helt sikkert få litt ekstra blest. Jeg kommer nok til å skrive i annonsen at den har vært med i Børning 2, forteller Almås.

Etter det Opdalingen kjenner til skal også oppdaling Tomas Rosset låne bort bilen sin til filminnspillingen om få uker.