Noen husker kanskje Opdalingens egenreklame, der Arne spiller en frustrert ektemann som ikke får det helt som han vil. Selv om to ganger fortsatt er mer enn gjennomsnittet. Etter ett år på folkehøyskolens teaterlinje, fant han ut at det ble for kjedelig.

–Det ble for seriøst for meg. Jeg er heller ikke en type som kan sitte på et kontor, så da ble det foto igjen, sier han.

Dokumentarer

Nå har han altså forflyttet seg bak kamera, og på sikt ønsker han å starte som fotograf i egen bedrift. Først håper han å få jobb som assistent hos en etablert fotograf. Arne går som regel sine egne veier, og fortsatt liker han best å holde på med nokså uvanlige ting. Også når han håndterer kameraet.

–Nå jobber vi mye med egne prosjekt, der vi har månedlige oppgaver å arbeide med. Jeg har levert åtte oppgaver, og jeg jobber såkalt dokumentarisk. Min intensjon er å fortelle komiske historier med kamera, , forteller han.

NM i potetskrelling

Studentene står nokå fritt i hvordan de vil løse de oppgavene de skal presentere, og heller ikke her fornekter spilloppmakeren seg.

–Nå har vi jobbet med et fotoprosjekt om norgesmestere i uvanlige ting. Jeg har blant annet fotografert mesterskapet i potetskrelling og Rompeldunk, sier han.

For Arnes vedkommende er det ekstra travelt fram mot avslutninga.

–Jeg er leder for avgangsutstillinga, der 38 elever fra avgangsklassen får henge opp sine bilder i Oslo sentrum. Så det blir mye arbeid om dagen, sier han.

Arne har samboer, men om det har ordnet seg slik at det nå blir mer enn gjennomsnittet, vil han helst ikke kommentere. For ett sted går grensen, selv for spilloppmakeren fra Rennebu.

–Selv om hun sikkert hadde tålt det. Hun er da fra Harstad, gliser han.