Det nærmer seg filminnspilling i Oppdal og Rennebu. Torsdag 11. februar starter innspillingen av «Børning 2».

Ragnhild Plassen Vik i Nasjonalparken Næringshage kan fortelle at de har begynt å komme i mål med å fylle statistrollene.

–Jeg har nå fått oversendt innspillingsplanen. Men innen filmverden endrer ting seg fra time til time, sier Plassen Vik.

Totalt 450 personer har meldt seg som statister. Selv om alle ikke får være med i filmen, er det mange statistroller som skal fylles.

–Det er kjempeartig at det har vært så stor pågang på statistrollene, forteller hun.

Størt behov i skibakken

På Berkåk ved E6 kroa skal det blant annet filmes scener med et eldre ektepar, et ektepar med baby, rånere med bil og ungdom med mopeder.

–Filmselskapet har gått gjennom alle søkerne og valgt ut aktutelle for rollene, sier Plassen Vik.

Størst behov for statister har produsentene i scenene som skal filmes i skibakken. Her vil rundt 60 personer bli involvert.

–Siden det er snakk om såpass mange mennesker har produsentene valgt å bruke folk fra alpingruppa, jibbegruppa og elever fra skigymnaset, forteller hun.

Plassen Vik kan også røpe at de har fått tak i tre virkelig gode skikjørere.

–Jeg kan ikke gå ut med detaljer om hvem disse er. Men de skal gjøre spektakulære ting, sier hun.

Lange innspillingsdager

De fartsfylte scenene i skibakken blir filmet over flere dager. Dagene kan fort bli lange med filmstart tidlig om morgenen til sent på ettermiddagen.

–Alle statistene blir ikke med hver dag. Kun de som skal være i forgrunnen vil bli involvert hele tiden. Det kan fort bli to til tre dager med filming bare i skibakken, sier Plassen Vik.

–Det kan bli mye venting, men helt sikkert veldig artig, legger hun til.