Prosjektgruppa som startet det hele best av Hanne Løvrød Granheim, Olav J. Hoel, Halldis Hoel Kant og Sonja Aar Sæter. Olav Granheim ble innleid som dirigent, og Åsmund Flaten som musikalsk ansvarlig.

Prosjektkorets første prosjekt var 80-talls hits. Det ble satt opp tre konserter, og ved hver forestilling var det fullt hus. I overkant av 1000 solgte billetter i Oppdal samfunnshus forteller det meste om interessen.

Olav J. Hoel overtar

Året etter takket Granheim for seg, og Olav J. Hoel overtok jobben som korleder. Åsmund Flaten ble igjen engasjert som musikalsk leder. Nytt for året var at koret skulle opptre uten dirigent. Prosjektet fikk navnet Filmmusikk.

Det musikalske nivået skulle også opp noen hakk, noe som resulterte i oftere og mer intense øvinger.

Da de tre konsertene stod for tur i juni 2002 var det hele 19 låter på repertoaret.

I 2002 var det klart for Showtime. Nå skulle det musikalske nivået heves enda noen hakk.

Nytt for året var at konsertene skulle avholdes i Oppdal idrettshall, som for anledningen ble ombygd til «Oppdal Spektrum» med hjelp av 2000 paller. I løpet av en helg i juni ble det solgt over 2000 billetter til de tre forestillingene.

Etter suksessen med Showtime var tiden inne for å «lade på nytt».

«Oppdal Spektrum» ble gjenreist på nytt, men med enda større scene og sammenhengende amfi. Nærmere 2000 billetter ble solgt også denne gang. Den store nyheten var at koret nå la en konsert til Olavshallens store sal i Trondheim, der det ble solgt nesten 900 billetter. Koreventyret var i ferd med å ta helt av.

Korets femte sesong fikk navnet «Level 5». Målet denne gang var å utvikle den musikalske spennvidden.

Premieren var 18. juni 2005, og ble det siste året med «Oppdal Spektrum». Bygging av amfi, galleri og scenerigg satte trolig ny pallerekord i korsammenheng. Hele 2800 paller ble trillet inn i idrettshallen.

Publikumstallet ble tilnærmet det samme som året før, både i Oppdal og i Trondheim. Men responsen tok seg opp enda et hakk fra året før.

Oppsummerer korsuksess

Sesong nummer seks fikk navnet «Best of and more…», der koret ønsket å presentere de beste låtene fra de fem første årene.

Med erfaringene fra Olavshallen i Trondheim ble et nytt og dristig turnékonsept lansert. Nå valgte koret å reise rundt til utvalgte kulturhus i regionen for å presentere sine største hits. Mange fikk hakeslipp da det ble kunngjort at koret skulle droppe konsert i Oppdal denne gang, og heller dra på turné til Trondheim, Sunndalsøra, Tynset og Røros.

Hele 1400 billetter ble solgt i forbindelse med konsertene, noe som gjenspeiler at Prosjektkoret fikk god mottakelse på «bortebane».

Opdalingens medarbeider fikk med seg konserten på Sunndalsøra, og var overlag begeistret og kalte konsertturneen for en «kor-triumf»:

«Felles for alle som deltar i Prosjektkoret er den smittende gleden man synes å ha over å stå på scenen og framføre sin musikk. Det lyser det som på godt norsk kalles spilleglede. Og det går rett i hjertet på publikum, som svarte med stående applaus».

Konsertene i 2006 satte et foreløpig punktum for Prosjektkorets eksistens under ledelse av Olav J. Hoel. Seks fantastiske år med nærmere 11.000 solgte billetter.