På de over 80 årene Oppdal Songlag har eksistert (stiftet 1935) har koret aldri gjestet Lønset samfunnshus. Det ville sangfuglene gjøre noe med, og tok derfor turen til forsamlingshuset torsdag kved.

Her var mellom femti og hundre mennesker på plass for å ta del i konserten "Med kjærlig hilsen Oppdal Songlag".

Publikum fikk servert sanger fra De Derre, Hellbillies, The Beatles, Alf Prøysen og mer. Det var rett og slett en variert konsert. Det eneste sangene hadde til felles var at de bygger på kjærlighet.

- Kjærlighet er verdens største tema. Det kan være både grusomt og det beste du opplever i livet, sier Kjell Berg, som ikke bare sang, men også var kveldens konferansier sammen med Ingrid Øyre Slind.

- Konserten er en reise gjennom livets mange faser, legger Øyre Slind til.

Sosial kveld

Nærmere 20 sanger sto på programmet. I pausen ble det kaffe, kaker og loddsalg. Slik det skal være.

- Folk kommer ikke til våre konserter bare for å høre oss synge. Her kan de også møte kjentfolk og ha det lystig i lag, forteller Berg.

Korets dirigent er Rigmor Aas. Med seg på gitar og piano har de Svein Asphaug Dørum. På trekkspill Arne Emil Skjørstadmo. På lyd satt Bjørn Håvimb.

Søndag 1. mai avslutter Oppdal Songlag sin lille turne når de opptrer i Dovrehallen.

- Vi håper og tror at det også blir en trivelig kveld. Vi merker i hvert fall at folk setter pris på sangene våre. Dette er jo rett og slett en god gammeldags bygdakveld, sier Berg.

Se bildeserie fra torsdagens konsert øverst i artikkelen!