Fredag kveld sto det britiske bandet «1974 Tribute to ABBA» på scenen i Oppdal kulturhus. Fra første tone ble de rundt 350 menneskene som hadde tatt turen, dratt inn i ABBA-universet.

Man kan si mye forskjellig om musikken til den svenske gruppa som tok verden med storm fra 1972 til 1982, men de fleste har nok et forhold til dem, selv om de kanskje ikke vil innrømme det.

Britene som livnærer seg på å spille coverlåter av ABBA imponerte stort i Storsalen. For det første var rekvisittene på plass. Klærne, fargene og discokula i taket.

Musikerne har tydelig studert medlemme i ABBA godt, for hvis man levde seg fullt og helt inn i musikken, var det nesten som man følte man var 30 år tilbake i tid.

Publikum fikk servert alle de kjente låtene som har vært en del av folks liv i mange tiår. «Waterloo», «Mamma Mia», «SOS», «Dancing Queen», «Gimme! Gimme! Gimme! », «Chiquitita», «Take a Chance on Me». Lista er lang.

Ja, det er når man begynner å liste opp låtene man innser hvor stor ABBA var og fortsatt er i dag.

Konserten startet litt slapt, men den tok seg opp etter hvert. Mot slutten sang, danset og klappet folk med. Det var rett og slett feststemning i Storsalen i kulturhuset fredag kveld!

Se bildeserie øverst i artikkelen!