1. - 7. trinn ved Berkåk skole entret scena på torget i Rennebu, og med varmende sangglede tok de opp kampen mot den bitende kalde vårvinden som plystret rundt hjørnene. Barna vant.

Skolenes sangdag er et samarbeidsprosjekt mellom Musikk i skolen og Syngende skole, og er en landsomfattende sangdugnad som skal høres over hele landet. Skolene har i forkant fått tilsendt felles reportoar, og alt etter hvor mange elever det er, synges det i gymsaler og i skolegårder over hele kongeriket. Eller på torget, slik det ble gjort på Berkåk.

"Større enn størst" er skolens sangdagslåt for 2016, og er altså spesialskrevet til årets dugnad. Ellers består reportoaret av velkjente sanger som Knutsen & Ludvigsens "Grevling i taket", Prøysens "Den første løvetann", "Kveldssong for deg og meg" av Odd Nordstoga og Marius Müllers "Den du veit", runget over torget der mange møtte opp for å høre, på tross av det sure været.

På Berkåk fikk sangdagen en ny dimensjon, da også voksenopplæringen entret scenen og gav seg med i sangen. "Hanen stend på stabburshella" er en erketypisk norsk tradisjonsvise, og da våre nye landsmenn også gav seg med i koret og sang med på den herlige låten, kan en så avgjort snakke om en spenstig vri i integreringsarbeidet.

Skolenes deltakelse i sangdagen er delt inn i fire etapper. Det første skolen gjorde, var rett og slett å melde seg på. Deretter fikk de tilsendt sangene med instruksjonsvideoer, slik at de kunne øve før selve sangdagen.

Opptredenen ble filmet, og i etterkant av sangdagen, vil skolene som deltok, laste opp en video, som så blir sendt på nettet. Så etter hvert er det bare å sjekke skolens egen kanal, snart kommer det kjentfolk på youtube.