Det er sjelden en kinoforestilling skaper så mye entusiasme blant publikum som Prosjektkorets konsertfilm "Best of......and more". Lørdag kveld ble filmen vist i Storsalen i Oppdal kulturhus for første og siste gang.

Rundt 150 mennesker, bestående av kormedlemmer og andre, storkoste seg i den to timer lange filmen.

Oppe i salen på lyd satt primus motor Olav J. Hoel og hans sønn Jørn Hoel. Sistnevnte og Leoh Production har redigert opptakene fra konserten. TV2-teknikker Hans Olav Strand har mixet lyden.

- Det var veldig spesielt å se og vise noe jeg har brukt så mye tid av livet mitt på, sier en tydelig rørt Olav J. Hoel til Opdalingen.

- Mange er nok stolt

Både før og under forestillingen var stemningen i salen til å ta og føle på. Folk klappet og sang med.

- Det er ekstra sterkt å se filmen med de andre i koret. Det vekker minner, forteller Hoel.

Filmmaterialet til konserten har vært gjemt bort i en skuff i ni år og aldri blitt vist til noen.

- Jeg tror mange i salen ble stolt av å se seg selv. Husk at dette var ukjente amatører som plutselig sto på ei stor scene og sang foran flere tusen mennesker, sier han.

Kan bli gjort tilgjengelig på nett

På grunn av planlagt rehabilitering i idrettshallen i Oppdal, valgte Prosjektkoret i 2006 å reise på turne med sitt siste konsertprosjekt. Sunndalsøra, Tynset, Røros og Olavshallen i Trondheim ble valgt som aktuelle konsertsteder.

- Kan det bli akutelt å sette opp filmen på nytt slik at flere får se den?

- Nei, dette var nok den eneste gangen. Men det kan hende vi skal gjøre den tilgjengelig på nett etter hvert, røper Hoel.