Det er nå bare få seter igjen på bussen til Tylldal, påmeldingen stenger i løpet av onsdagen.

Opdalingen og Kulturhusets venners lesertur til Sel og Spelet om Kristin Lavransdatter i fjor sommer ble overbooket og vi fylte turbussen til siste sete.

I år drar vi til seters, til Tylldal, ikke for å gjøre oss feite, men for å oppleve operetten "Sommer i Tyrol" med lederhosen, kubjeller, friluft,  jodling og smektende toner! Vi får oppleve noen av landets beste operasangere, melkekyr og operabudeier. Dette blir en kulturopplevelse av de sjeldne!

Det blir avreise fra Oppdal fredag 1. juli klokken 16.00, og i år som i fjor er det Trollheimen Turbuss som skal ta oss trygt fram og tilbake. Lesere fra Rennebu kan velge å stige på ved Ulsberg cirka klokken 16.20.

Opera Di Setra er en vill ide om å ta folk med inn i operaens verden på en setervang i Nord-Østerdalen. Musikk, tradisjoner, natur, folk og dyr i skjønn forening i noen hektiske sommer måneder er et ønske om å knytte fortid, nåtid og fremtid inn i et felleskap og gi deg som tilhører en unik opplevelse.

Og hvorfor ikke? Musikk og musikalske sprell kan utøves på de fleste steder, ikke minst på en setervang i et gammelt fjøs ombygd til Tylldalens og Østerdalens første og eneste operascene. Her har tradisjonene og utviklingene gått hånd i hånd gjennom århundrede. På søstu Eievangen i Svarthammerlia er nettopp dette tilfellet.

Operette i kufjøset

Utgangspunktet var et gammelt kufjøs med behov for ansiktsløftnig og når noe først må restaureres kan det godt tenkes nytt i samme slengen. Med interessen for scenekunst, musikk, natur og seterliv så måtte det forenes på en setervang i Tylldalen. Så da var det bare å sette igang.

Det gamle fjøset er ombygget til en fungerende kammer- og operascene med et tak av plexiglass som kan løftes og gi rom for større scenerom. Taket kaster akustikken langt opp fjellet og det naturlige publikumsamfiet. Scenen er omtrent 40 kvm pluss en liten balkong uten tak (med utsikt mot Abelvola).

Amfiet rommer ca 350 sitteplasser, men det er mulig å både høre og se godt fra ståplass. Under forestillingshelgene settes det også opp en 40-manns lavvo hvor det serveres hjemmebakte nytelser og kaffe kokt på bål.

Sommer i Tyrol

Om man ikke er helt operafrelst, så hjelper det godt med et humørfylt operette. "Sommer i Tyrol" er et lystspill med komplikasjoner, kjærlighet og masse bra og kjent musikk som passer bra oppe på fjellet en sommerkveld. "Sommer i Tyrol" er vel det man kan en "feelgood-operette".

Bussavgang fra Oppdal klokken 16.00 fredag 1. juli (cirka kl 16.20 fra Ulsberg), det serveres bagetter, drikke, kaffe og frukt på tur fra Oppdal. Bussen har toalett.

NB! Påstigning på Oppdal skjer på parkeringsplassen bak Opdalingen / Cirkel K (tidl. Statoil), bussen ankommer litt før 16.00. Påstigning på Ulsberg skjer på bussholdeplassen på E6 i bakken opp mot krysset Rv4/E6, bussen ankommer cirka 16.20.

For priser og bestilling, KLIKK PÅ DENNE LINKEN