10. klassens musikal ved Rennebu ungdomsskole er en årlig happening som hver gang fyller tre fulle hus i Rennebuhallen.

I dag ble spenningen utløst for elevene, da de ansvarlige lærerne Ann Kristin Haugerud og Rune Skjolden slapp nyheten om hvilket stykke som skal settes opp til høsten.

Torsdag 27. oktober går teppet opp for premieren på Torbjørn Egners velkjente "Kardemomme by", og dermed får publikum et hjertelig møte med Tobias i tårnet, tante Sofie, tre røvere og alle de andre figurene fra Egners univers, alle tolket av glade amatører fra 10. trinnet ved skolen.

Etter høstens skoletur til Oslo, blir ordinær undervisning lagt bort i to intense uker, der rollene skal innøves, og der elevene som har oppgaver med sminke, rekvisitta, lyd og lys skal få alt på plass, før premieren.

Stykket blir akkompagnert av skolens eget orkester, spesielt satt sammen for anledningen, og under ledelse av musikalsk ansvarlig Rune Skjolden.

- Det var kommet inn  mange gode forslag på hvilket stykke vi skulle velge, men ingen gjettet på "Kardemomme by", sier Ann Kristin Haugerud.

Det blir spilt tre forestillinger, alle med nokså forskjellig publikum. Torsdag 27. oktober er det stort sett foreldre og familie som kommer, mens det fredag formiddag er en forestilling for barn. Fredag kveld er det gjerne tidligere elever og andre som kommer hjem til helga som kommer, sier Skjolden.

Som formante elevene om å forberede seg godt, også før selve prøvene starter.

- Det er dere som setter standarden for hvordan rollefigurene skal tolkes. Og det er viktig at du vil ønske deg en oppgave, før audition, sa  Skjolden til elevene.

Elever som så ut til å være godt fornøyde med valget av stykke til høstens oppsetning, og som nå får sommeren til å tenke over hva de har lyst til å bidra med, på eller utenfor scenen.