Oppdalsmuseet skal i samarbeid med Smak & Behag lanserer sin egen signaturrett.

Retten er en suppe basert på lokale råvarer som lam, mandelpotet, grønnsaker og urter.

- Vi har lenge hatt lyst til å lage noe eget. Nå som vi har fått serveringsbevilling og har muligheten til å produsere egen mat på kjøkkenet synes vi dette er riktig tidspunkt, sier Heidi Pawlik Carlson til Opdalingen.

Ideen til å gjøre dette fikk Anne Lise Fløttum da hun jobbet på Lofotr Vikingmuseum.

Lanseres på Matauk

Planen er at suppa skal lanserer under matfestivalen Matauk 26. juni.

- Vi er fortsatt litt på forskningsstadiet. Men det skal bli en enkel suppe med rene og gode smaker, røper Pawlik Carlson.

Foreløpig er signaturretten uten navn.

Mens suppa skal selges til de besøkende på museet, skal Smak & Behag hjelpe til å komponere den.

- Vi vil bruke deres fagkompetanse til å finne ut hvordan suppa blir best mulig, forteller hun.