- Jeg synes det er veldig flott at Odd-Fellow har påtatt seg ansvaret for å holde orden på gravfeltet på Vang, uttaler varaordfører Ingvill Dalseg.

Dalseg har lenge vært levende opptatt av kulturskatten på Vang-feltet, og hun var også med ut på første dugnadskveld sammen med folka fra Odd-Fellow.

Det er både herre- og damelogen til Odd-Fellow som er med på prosjektet, som er i kommet i stand som et samarbeid mellom kommune og fylke. Odd-Fellow har tatt på seg ryddeansvaret i fem år framover, mot en årlig godtgjørelse fra fylkeskommunen.

Odd-Fellow får litt ekstra drahjelp av en gjeng firbeinte som også "jobber" for fylket. Vang-feltet blir også trimmet av en flokk sauer som holder en stor del av vegetasjonen i sjakk. Men det sauene ikke når fram og opp til, eller det sauene absolutt ikke vil beite ned, det er det dugnadsgjengen fra Odd-Fellow som tar seg av.

Og når det gjelder bruk av motorsag så stiller sauene helt utenfor konkurranse når for eksempel Arnt Gulaker sprekt entrer hustaket og skjærer ned en furu som har tatt seg til rette på torvtaket.

Idar Heggvold, for anledningen litt sånn uhøytidelig utnevnt til "anleggssjef" for prosjektet, forteller han har vært på befaring med både fylket og kommunen, og det er ganske mye som skal gjøres.

- Vi i Odd-Fellow synes det er stas å få være med på dette prosjektet. Dette er noe alle medlemmene kan være med på, alle jobber i sitt tempo, det gir noen kroner til foreningen, det er en aktivitet i friluft og vi gjør noe nyttig for lokalsamfunnet.