Torsdag ettermiddag fikk en knippe heldige innbyggere fra Oppdal og Rennebu være med ordførerne på middag med kongeparet i Stiftsgården i Trondheim.

- Jeg håper alle hadde det like hyggelig som meg, og at de vil ha gode minner fra dagen, sier ordfører i Oppdal, Kirsti Welander.

Fra Oppdal fikk Morten Haagensen, Gina Schønheyder, Albert Kibamba, Haakon Nordseth, Inger Eithun, Eli Skarsheim og Christel Haarstad være med på hagefesten.

I tillegg til ordfører Ola Øie, stilte Rennebu med Emma Aasbakk Engen, Nimaa Hussein Obsiye, samt at Jon Kristan Lund og Toril Dullum Lund også var invitert.

Bakgrunn for invitasjonen

Welander forteller om bakgrunnen for invitasjonen fra kongeparet.

- Jeg fikk en henvendelse fra Fylkesmannen om å foreslå medborgere fra Oppdal som slottet kunne invitere. Fylkesmannen sendte noen forslag til kriterier, og sammen men noen fra administrasjonen lagde jeg en liste, sier Welander til Opdalingen.

- Alle som var foreslått er sambygdinger jeg ser opp til; for deres innsats for lokalsamfunnet, og for hva de har fått til og for hvem de er, legger hun til.

- Gåsehudstemning under gudstjenesten

Welander var også tilstede i Nidarosdomen under gudstjenesten.

- Det var en sterk og fin opplevelse. Gode ord og en helt spesiell stemning. Når Nidarosdomens guttekor, pikekor, et annet barnekor og musikkforening stemmer i sammen med en fullsatt Nidarosdomen, ble det utrolig mektig. Rett og slett gåsehudstemning, forteller oppdalsordføreren.

Se bildeserie øverst i artikkelen!