Fredag formiddag gikk startskuddet for årets utgave av matfestivalen Matauk. Det er andre året at festivalen, som fokuserer på lokal mat og drikke fra fjellet, arrangeres utenfor rådhuset og kulturhuset i Oppdal.

Varaordfører i Oppdal, Ingvill Dalseg, fikk æren av å holde åpningstale og klippe snora til hovedteltet. I talen avsluttet hun med et lite dikt.

- Vi samles i Oppdal til matfest og glede, kultur og tradisjon er absolutt til stede. Lokalavisa tar ansvar og byr opp til fest. Tradisjonsmat og smaksprøver, alt hva fjellet kan gi. Kortreist, hva mer kan jeg si? Matauk 2016 er herved åpnet, sa Dalseg før hun klippet snora sammen med festivalsekretær Torgun Sunde Fladby.

Variert program

I dag og lørdag vil et titalls ulike utstillere ha stander med lokale produkter. Her kan gjester finne spekemat, fisk, egg, øl, frukt- og grønnsaker, sjokolade og andre godsaker.

Se komplett program for hele helga her.

Lørdag fra kl. 10.00 til kl. 12.00 er det gratis oppdalsfrokost i serveringsteltet for store og små. Det hele er i samarbeid med bondeorganisasjonene i Oppdal og Rennebu og Coop Mega.

Årets arrangement byr også på en rekke foredrag og seminarer. I dag fredag kan folk få være med på partering av slakt i serveringsteltet.

Se bildeserie øverst i artikkelen!