Allerede nå er det klart at det blir Matauk neste år, 23. - 25. juni, så det er bare å sette av datoene i kalenderen; både for utstillere som ikke fikk vært med i år og publikummere som gikk glipp av årets festival.

- Matauk satser på mat og drikke - og bare det - samt at det er viktig at det som blir presentert er av god kvalitet, forteller festivalsekretær Torgun Fladby.

- Det betyr at de som kommer på festivalen kommer for å smake, lære og kjøpe, veldig mange vet akkurat hva de er på jakt etter, for eksempel var det mange hytteturister som kom ene og alene for å være med på vinsmakingen.

Alt gikk ikke helt på skinner, men det tar Fladby med stoisk ro.

- Vi er godt fornøyd med årets festival. Neste år må vi bli enda bedre. Vi er midt inne i en læreprosess og bare det at vi klarte å gjennomføre år to uten alt for store utfordringer synes jeg er veldig bra, uttaler Fladby.

- Nå skal vi evaluere årets festival, kanskje ta noen viktige valg og så skal vi starte arbeidet med Matauk 2017.

- Hva er det du er mest fornøyd med?

- Det var kjempehyggelig at så mange kom på frokosten og at vi fikk til et samarbeid med bøndene våre. Og så er vi jo veldig fornøyd når utstillerne er fornøyd, det er så godt å se at de må hente inn ekstra varer fordi de har gått tomme. Ja, og så må jeg nesten nevne innsatsen til de ansatte og de frivillige på museet, det var en skikkelig flott dag der på søndag.