Sist fredag arrangerte Opdalingen og Kulturhusets venner kulturell setertur til Tylldal, til Opera di Setra og "Sommer i Tyrol".

Med klang fra kubjeller, en småhustrig fjellvind og en busstur med trange kår fikk publikummet fra Oppdal og Rennebu en kulturopplevelse utenom det vanlige.

At det var så trangt på seterveien at bussen ble stående fast gjorde ingenting, arrangøren ventet med forestillingen – selveste premieren – til oppdalingene og rennbyggen var kommet på plass i det utendørs amfiet.

Den velkjente forestillingen hadde fått en trøndersk spesial-vri med morsomme poeng og lokale finurligheter – skuespillerne tilpasset til og med manus til værforholdene oppe på fjellet i Tylldalen. Himmelen var ikke akkurat blå som i sangteksten, men "det regne no i all fall itj".

At man er litt over snittet interessert i opera for å dra i gang en egen operascene på Svarthammerlia i Tylldalen sier seg selv, men det krever også litt mer enn vanlig å få samlet så mye talent og dyktige folk for å gjennomføre prosjektet.

Opera er kanskje ikke den bredeste kulturformen vi har, men så er det desto flottere at man har klart å trekke fram så gode og lokale talenter fra Tylldal, Dombås og Røros, i tillegg til dyktige folk fra resten av landet.

Oppe på setervangen var det heller ikke snakk om å bruke musikk på boks, forestillingen hadde sitt eget spill levende orkester.

Totalt ble det 44 lesere som dro til seters for å høre operette. Dette er andre gang at Opdalingen arrangerer en slik lesertur og ut fra tilbakemeldingene blir det nok ikke den siste.