Forslag til Ukens Blomst kommer fra unge og eldre, på telefon, e-post og i brevs form. Denne uken plukket vi i Opdalingen opp en oppfordring via app'en Jodel. Og det er første gang vi har møtt opp med blomst uten å vite akkurat hvem som skulle ha den.

Ønsker velkommen

Den unge mannen bak skranken, som viste seg å hete Diderik Schønheyder, lyser opp når avisa dukker opp med blomsten. Men det er så visst ikke bare pressen som blir møtt av en positiv sommervikar. For når folk kommer inn til førstelinjepunktet i Oppdalsbanken, behandles alle på den samme ordentlige måten.

Han er trivelig, imøtekommende og serviceinnstilt og fortjener en hyggelig oppmerksomhet, i følge våre lesere.

Avisa følger også med på Jodel, og der skriver flere at Diderik Schønheyder burde få blomsten. Ikke minst kommer henstillingen fra jenter som synes den unge mannen er flink, og ikke så rent lite kjekk.

Siden det meste er anonymt på denne app'en og navnet på "eye-candy'en" ikke var nevnt - noen etterlyste også hvem han var - så troppet vi opp på arbeidsplassen - og for så vidt første gang i historien måtte spørre etter "han kjekke i skranken".

Overveldet

–Nå blir jeg overveldet og nærmest sjokkert, men tusen, tusen takk, sier Diderik Schønheyder da vi overrekker blomsten.

Det er tredje sommeren på rad at økonomistudenten jobber i Oppdalsbanken. Skolegangen ved Handelshøyskolen i Trondheim, der 22-åringen studerer økonomi og administrasjon, er i høyeste grad relatert til sommerjobben. En perfekt arbeidsplass, i følge ham selv.

–Jeg har også fått mye mer ansvar enn det jeg forestilte meg. Jeg får lov til å jobbe i ett fantastisk arbeidsmiljø, og trives veldig godt,sier han.

Diderik forteller at det er Odd Magnar Vognild som i første rekke har tatt seg av vikaren, og har vært hans mentor. Diderik sitter i kundeservice og tar i mot kunder, kunder som er ute i høyst forskjellige ærend.

Voksne kunder

–Jeg sender dem videre til rådgiverne, eller jeg hjelper dem med dagligdagse ting, for eksempel i minibanken, sier han.

Det er som sagt flere unge damer som har latt seg sjarmere av den kjekke mannen i skranken, men Diderik selv understreker at den gruppen ikke er akkurat er de som oftest er å se i banken.

–Det er vel heller den mere voksne delen av befolkningen som helst oppsøker banken, sier han med et smil.