Tirsdag kveld imponerte ni år gamle Lisa Motys tilhørerne i foajeen i kulturhuset, da hun som en aperitiff til åpningen av pilegrimsutstillingen, spilte klassiske stykker på bratsj.

Jenta, som nesten er halvt oppdaling, hadde mange tilhørere i kulturhuset, men kan fortelle at hun har spilt for et enda større publikum.

–Jeg har spilt for hele klassen min, og for hele skolen. Det vil si, det var bare plass til halve skolen på en gang, så da måtte jeg spille stykkene to ganger, sier hun.

Lisa begynte å spille fiolin tre år gammel, og gikk over til bratsj da hun var fem. Hun er elev ved kulturskolen, og hennes lærer er i første rekke pappa Kjetil, som også er musikkskolerektor i Bergen. Den faglige inputen innad i familien burde altså være i de beste hender.

Fiolin eller bratsj, det finnes flere instrumenter der ute, og Lisa har begynt å utforske flere av disse.

–Jeg har begynt å spille cello, gitar og piano. Jeg spiller også teater og er med i speideren. Noen ganger krasjer øvelsene i teateret med musikkøvinger. Derfor hender det at jeg ikke øver på bratsj, så det blir bare nesten hver dag, sier den usedvanlig aktive jenta, mens hun hiver innpå popkorn etter endt opptreden i kulturhuset.

I tillegg går selvsagt Lisa på skolen. Men nå er det sommerferie, og da skal hun blant annet til Langedrag og melke geiter. Uten at hun skipper øvelsen av den grunn.

–Jeg spiller i bilen, men ikke på flyet, for da forstyrrer jeg de andre, sier hun, spanderer popkorn på journalisten, før hun løper bort til stolte besteforeldre.