Publikum kjente sin besøkelsestid, og det var fornøyde arrangører som kunne konstatere at Oppdal kirke så og si var fullsatt under kveldens sommerkonsert.

Folk hadde det bra, og det svingte akkurat så bra som de håpet på.

Musikerne i Ytre Suløen Jassensemble er midt i Moldejazz, og hadde senest i dag et flere timers langt seminar i rosenes by. Det hindret dem ikke i å kaste seg i bilen og kjøre til Oppdal, da forespørselen fra Pilegrimsdagene kom.

Ensemblet består av sju fremragende musikere, sammen og hver for seg. I kirka ble heftig samspill avløst av solofremførelser, der spilleglede, kreativitet og musikalsk kvalitet var fremtredende.

En kan jo for eksempel spekulere i om det finnes begrensninger i hvilke toner man kan trylle frem fra en tuba, ikke sant?

Tricia Bouttè er opprinnelig fra New Orleans i Louisiana, og er i likhet med sitt bysbarn, dronningen av gospel Mahalia Jackson, et fyrverkeri av en sangerinne. Fra verdens smaleste scene i Oppdal kirke, fikk vi således en musikalsk opplevelse, gitt oss med innlevelse av musikere og solist av høy klasse.

I likhet med arrangørene var publikum strålende fornøyde etter konserten, og vi tror ikke, nei vi er sikre på, at  ikke èn publikummer angret på at denne søndagskvelden ble tilbragt hos Maret på Vang.