Frank Smed tar sjelden eller aldri på seg oppdrag å lage premier til arrangementer utenfor Oppdal, men da arrangørene av NM i jaktfelt, elgbane og nordisk i Oppdal spurte, var ikke daglig leder Frank Abildsten vond å be.

– Det er veldig stas at de vil bruke oss til å lage premier. Hadde det vært et arrangement utenfor bygda hadde vi sagt nei fordi vi har egentlig for mye å gjøre. Men vi vil selvfølgelig stille opp når det er snakk om lokale bedrifter, sier han.

– Enormt mye å gjøre

En ansatt brukte i underkant av to uker på å lage 400 elgstaker til Norgesmesterskapet. Premiene er laget på en plasmaskjærer og en vannskjærer.

– Vi hadde aldri blitt ferdig skulle vi skåret dem ut for hånd. Dette er standardpremier vi har levert til Oppdal Jæger- og fiskarlag i mange år, forteller Abildsten.

Bestillingen av premier til NM kom midt i bedriftens stressende periode like før sommerferien.

– Vi har enormt mange jobber i år. Nå har vi nylig laget rekkverk til nye Rennebuhallen, og i tillegg hatt leveranse til Rema-skolen ved Ladevollen, opplyser smeden.

Frank Smed har også hatt store oppdrag for restaurantkjeden Egon, som de har hatt som kunde i mange år.

– Egon er en av de største kundene vi har. I fjor høst kjørte vi en full lastebil med varer til en ny restaurant i Sverige, sier Abildsten.