Marit Bjerkås (31) er varaordfører i Rennebu og ungdomsleder i Meldal. Hun representerer Arbeiderpartiet.

- Når benyttet du deg sist av et kulturelt tilbud i Oppdal eller Rennebu - og hva var det?

- Kulturskolens Sommerfest på Torget. Kulturskolen i Rennebu imponerer stadig og denne kvelden var intet unntak. Gleden barna viser gjennom sine kulturuttrykk er smittende og ikke minst er det artig når torget vårt fylles opp med folk og topp stemning!

- Hva er ditt favorittsted i Oppdal og Rennebu?

- Det er mange! Jeg prøver å legge turen innom Bakerikafeen hvis det passer sånn når det er lunsjpause, der har de veldig god mat, trivelig betjening og koselige lokaler. I tillegg er jeg svak for fiskevannene vi har i nærheten. Fisketur med bålkaffe og gode venner skulle jeg gjerne hatt mye mer tid til.

- Når du virkelig skal ta fri fra hverdagen, hva gjør du aller helst da?

- Aller helst setter jeg meg på et fly og utforsker nye land og byer, det er den beste måten å få logga helt av på. Om det ikke er tid til en flyreise prøver jeg å få tid sammen med venner, enten med fiske, hyttetur, treningstur eller andre sosiale aktiviteter.

- Hva er ditt favorittreisemål dersom du skulle reise bort på ferie?

- Har ikke et spesielt sted som favoritt. Jeg elsker å reise, og da har jeg alltid et mål om å oppleve noe nytt. Prøver å holde meg litt utafor den "oppgåte" turistløypa, da trives jeg best.

- Hva er det mest romantiske du noen gang har gjort?

- Tegna hjerte i smørboksen.

- Hvilken politiker kunne du tenke deg å tilbringe en helg på hytta med?

- Hadia Tajik - hun er tøff, flink, har bra humor og er veldig hyggelig. Tror det kunne blitt både artig og lærerikt å ta en hyttetur med henne.

- Dersom du fikk makt til å utføre en lovendring - hva ville det være?

- Jeg ville helt klart sett nærmere på de mulighetene som ligger der i dag i forhold til å reservere seg mot vedtatte lover i den jobben en skal utføre. I mitt hode blir det feil.

- Hva er det som gjør at du blir rørt?

- Mestringsgleden hos barn og unge når de lykkes med noe som betyr mye for dem. Og når Norge gjør det bra i sportsverdenen, det er like stort hver gang!

- Hva er det mest skammelige du kan tenke deg?

- Det er trist å se hvordan mange opphever og fremhever seg selv og sitt eget fremfor å se verdien i fellesskapet og vise solidaritet.

- Beskriv et skikkelig drømmemåltid for deg.

Jeg elsker sterk mat! Heldigvis tar vi til oss mattradisjoner fra hele verden, kanskje drømmemåltidet er en "verdensbuffet"?

- Dersom du skulle oppfylt et ønske for kommunen din, hva skulle det være?

- Bedre kollektivtilbud! Jeg tror det kunne gitt ringvirkninger for kommunen og gjøre Rennebu enda mer attraktivt.

- Hvem tror du vinner årets presidentvalg i USA til høsten? Hva er dine tanker rundt Trump og Clinton?

- Jeg går "all in" for Clinton. For meg er det absurd at en kar som Donald Trump er presidentkandidat.

- Hva er det viktigste vi kan lære av Islands prestasjon i EM i fotball?

- Island er det jeg kommer til å huske fra EM 2016! For et lag og for en laginnsats, og ikke minst; kjempeimponert over supporterne. Det meste er mulig om en står sammen, har trua og gir alt for hverandre!

- Hva er det som får deg til å tenne på alle pluggene?

- Urettferdighet og egoisme.

- Har du en person eller som du ser opp til som et forbilde?

- Det er mange jeg ser opp til og av ulike grunner, men jeg setter høyt de som bidrar i til bedre trivsel og mer aktivitet i sitt lokalmiljø. De som bruker tida si på at andre skal få det bedre, de er mine helter!

- Hva vil du si er din største sportslige prestasjon?

- Da jentelaget Rennebu/Meldal med trenerduo Dagfinn og Jens Kristin gikk seirende ut av fotballturneringa Dana cup; det glemmer jeg aldri! Stafett-sølv i junior-NM i langrenn henger også høyt.

- Hva er du mest stolt av å ha vært med på som politiker?

- "Eier melder, deg forteller", en prosess hvor politikere og administrasjon jobbet tett sammen og utviklet og lærte av hverandre. Neste gang du spør skal jeg svare rehabilitering og bygging av nytt sykehjem, det er et gigantisk prosjekt og det er kjempespennende!

- Om du skal skryte eller framsnakke én ting ved din kommune, hva ville det være?

- Idretts- og kulturlivet! Det er tuftet på gode holdninger og dugnadsinnsats. I Rennebu finner du både bredde og elite, det er ganske godt gjort!

- Dersom Opdalingens redaktør ringer i panikk og trenger at du skriver en leder; hva ville du skrive om da?

- Bent Høie og den blå-blå regjeringas elendige forslag om endringer i tilskudd til rehabilitering og nybygging av sykehjem. Det bør media virkelig løfte opp, våre eldre fortjener bedre enn å ende opp på nedslitte og gammeldagse sykehjem!

- Er det en sak du er villig til å utøve sivil ulydighet for?

Nei.

- Stikkordet er "sommerdrøm" - hva tenker du på da?

- Is, jordbær, varme, bobler, sene kvelder og late morgener.