I fjor høst ble det kjent at Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) setter ut 100 båter i norske fjellvann, som alle medlemmer kan benytte mot at de betaler 200 kroner for en nøkkel.

Opdal Jæger- og fiskarlag skaffet seg også en båt, men valgte å la den stå på utstilling i Oppdal kulturhus under Friluftslivets år i 2015. Nå derimot har båten kommet på plass ved Skarvatnet i Oppdal.

–10. juli satte vi ut båten ved vannet. Der regner jeg med den blir til midten av september etter at garnfiske tar slutt, sier Fredbjørn Svendgård i Opdal Jæger- og fiskarlag til Opdalingen.

–Fint initiativ

Han forteller at de per dags dato har fått åtte-ti bestillinger på båten. Nøkkel og oversikt over når den er ledig finner man på NJFF sine hjemmesider.

–Vi fikk bestillinger på båten allerede før vi hadde rukket å sette den ut, sier Svendgård.

Det er NJFF og Gjensidige som har sponset alle båtene. Lokallagene har ikke brukt en krone på prosjektet.

–Det er et fint initiativ. Familier som kanskje ikke har så mye å rutte med, kan ta seg en fisketur uten at det skal koste all verden, forteller Svendgård.

NJFF jobber også med å få plassert ut 50 båter til i vann rundt om i Norge. I Oppdal er det ikke snakk om noen flere båter i første omgang.

–Nei, her i Oppdal blir det mest sannsynlig bare én båt. Det er en del båter her fra før og vi ser at interessen kunne vært større, sier han, og legger til at han håper at folk kommer seg ut.