Tidligere i sommer reiste voksenopplæringa i Rennebu til Sverresborg Folkemuseum i Trondheim i et samarbeid med Livslyst-prosjektet.

Siden dette var siste dagen ute i praksis dette skoleåret, ønsket elevene å dra på tur. Flyktningetjeneste i Rennebu og Voksenopplæringen sponset turen og sørget for transport til og fra byen. På vei til Sverresborg kjørte man også en rundtur om Sluppen.

Sverresborg er egentlig en gammel borg bygd av kong Sverre, slik at han kunne forsvare Norge derfra. Dagens museum har som tanke å fortelle og lære om hvordan menneskene levde for 1000 år siden og fram til i dag.

Se bildeserie øverst i artikkelen!

Flyktningene besøkte et skolemuseum, en stavkirke og en bondegård der en guide fortalte om hvordan menneskene levde i bondesamfunnet fra 1600-tallet og utover. Det var mange hus på garden: Trønderlån, fjøs, stabbur, grisehus, kaninbur, geitehus, hønsehus, kufjøs, vognhus. Rundt gården var det grønnsakhage.

Elevene tok seg også tid til å spise mat på restauranten på Sverresborg.

På museet fikk man en introduksjon til utstillingen "Livsbilder - Fra vogge til grav". Det var en utstilling som falt i smak blant gjestene fra Rennebu.

Turen ble en veldig vellykket avsluttning for Livsglede-samarbeidet denne våren, og deltakerne gleder seg allerede til å starte opp igjen til høsten.