Lørdag ble Drivdalsmesterskapet i ljåslått arrangert for syvende gang ved den historiske slåtteenga på Bruvollen ved Vinstra og Smegarden camping i Oppdal.

Regnet pøste ned, men satte ingen stopper for den tradisjonsrike konkurransen. I år kjempet syv deltakere om den gjeve vandrepokalen, som er et rosemalt fat.

- Det er faktisk enklere å slå gresset når det regner, forteller Gjert Arne Os i Vinstradalen og Loe utmarkslag, som arrangerer mesterskapet.

Anders Riise vant

Deltakerne måtte slå hver sin lille flekk med gress. Ola Arne Aune og Roar Ekrann fulgte nøye med som dommere, og satte poeng etter ulike faktorer.

- Vi gir poeng etter teknikk og stil, kvalitet og tid. Totalt kan man få 44 poeng, forteller hoveddommer Aune til Opdalingen.

Årets vinner ble Anders Riise. Selv om drivdalingen ikke hadde den beste tida, gjorde han den beste jobben, og slo til en poengsum på 37,5.

- Dette var morsomt! Jeg slo mye gress da jeg var liten for over 50 år siden. Det var vi barna som ble satt til den jobben, sier vinneren.

Etter konkurransen ble det servert tradisjonell slåttgrøt og spekemat. Rundt 20 mennesker koste seg i teltet som var slått opp ved Plassastuggu.

Resultatliste:

1. Anders Riise 37,5 poeng

2. Harald Loe 35,5 poeng

3. Gjert Arne Os 33,5 poeng

4. Steffen Ekrann 32,5 poeng

5. Thor Olav Riise 30 poeng

6. Roger Ekrann 29,5 poeng

7. Stein Outzen 27,5 poeng

Se bildeserie øverst i artikkelen!