Det er rett og slett en Zombie-sensasjon fra Sør-Korea som åpner årets Ramaskrik i Oppdal 20. oktober. «Train to Busan» har tatt helt av på Koreanske kinoer i sommer og solgte ikke mindre enn 10 millioner billetter de første 19 dagene på kino.

Amerikanske produsenter sikler etter remakerettighetene på filmen som tok Cannes med storm i sommer.

- Dette er den perfekte åpningsfilm for oss. Vi har skaffet oss en av årets mest omtalte skrekkfilmer til å åpne den sjette Ramaskrik. Dette er vi veldig stolte over, sier festivalsjef Morten Haagensen i en pressemelding.

Zombiethriller

«Train to Busan» er en actionfylt zombiethriller som nærmest i sin helhet foregår på et tog eller en togstasjon. Vi følger passasjerne på toget mellom Seoul og Busan idet et Zombieutbrudd starter. Dette blir selvsagt en kamp på liv og død.

– Filmen er en stor og deilig blockbuster full av energi, action og spenning. Togturen har aldri gått raskere enn denne og vi gleder oss enormt til å gi publikum denne godbiten.

– Vi takker den norske distributøren Fidalgo for å la oss få den nasjonale premieren på Ramaskrik hele to uker før kinopremiere 4. november, sier Haagensen.

Arrangeres for sjette gang

Ramaskrik filmfestival arrangeres nå for sjette gang, og interessen for festivalen er stor. Årlig kommer det publikum fra hele Norge til Oppdal for å delta på Ramaskrik.

– Det er ekstra morsomt for oss at vi har egne Ramaskriktog fra Trondheim og Oslo når vi nå har denne åpningsfilmen. Vi lover også mer togskrekk etter hvert sier Haagensen, som slipper program gradvis de neste ukene.

– Nå skal vi først til filmfestivalen i Haugesund, før turen går til London FrightFest for å se ny og fersk Ramaskrikaktuell skrekkfilm siste uka av august. Programmet begynner virkelig å ta form nå, sier Morten Haagensen.