– Vi ble forespurt om vi ville bidra med noe i forbindelse med Kulturvukku, og da fant vi fort ut at Anita Skorgan i Berkåk kirke passet bra, forteller medlem i Berkåk menighetsråd, Ingrid Koksvik.

Kontakt med artist ble opprettet, og det ble ja med en gang. Den positive tilbakemeldingen er Koksvik personlig veldig glad for, hun har et langt musikalsk forhold til Anita Skorgan.

– Hun er en av mine store idol fra oppveksten, og jeg sang mye til henne da jeg selv var yngre, sier Koksvik fornøyd etter at bookingen av Skorgan er i boks.

Konserten i Berkåk kirke blir av det intime slaget, i og med at det her er snakk om en relativt liten kirke, med plass til om lag 200 personer. Arrangørene tror det vil bli rift om plassene. Alle som kommer på konserten, vil helt sikkert både få se og høre godt, og det er et godt tips å være tidlig ute når billettsalget starter. Jeg tror det fort blir utsolgt, sier Ingrid Koksvik til Opdalingen.

Anita Skorgan har vært en del av det musikalske universet i Norge i mer enn fire ti-år. Folk flest ble først oppmerksom på henne gjennom seieren i Ungdommens pianomesterskap først på 70-tallet, og hun har siden etablert seg som sanger og låtskriver. Hun har gitt ut ikke mindre enn 22 album, har mottatt Spellemannsprisen og representert Norge flere ganger i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, både alene og sammen med Jahn Teigen.