Førstkommende fredag er det duket for helaften i kulturhuset, når Beatles hyllesten - "The Beatles 1966 - fifty years ago" entrer scenen.

Det er Drammensbandet Det Betales som kommer til å stå på scenen, og med seg har de Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og Håvard Gryting.

Drammensbandet har akkurat kommet hjem fra Liverpool hvor bandet spilte seks konserter under den internasjonale Beatles festivalen. Bandet har vært invitert til denne festivalen hvert år siden 1995 og selv om de har måtte takket nei noen ganger kan de skryte av å ha spillt på The Cavern club cirka 70 ganger.

Beatlesfestivalen trekker til seg band og publikum fra hele verden, og mange nordmenn tar turen for å oppleve noe av magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk.

- Nå er det blitt noen år siden sist jeg spilte i Oppdal, og jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg har jo faktisk feiret et par nyttårsaftener her på fjellet og stått mye i bakken på ski. Så jeg vil si at jeg har veldig mye kjennskap til bygda, sier Ormåsen til Opdalingen.

Ormåsen forteller at det er veldig stas å reise rundt med gjengen på turne.

På spørsmål om hvilket forhold Ormåsen har til The Beatles, svarer han at han har et normalt forholdt til Liverpool-bandet.

- Den første plata jeg kjøpte var faktisk debutplaten til The Beatles. I min generasjon var det musikken til bandet vi lærte oss i musikktimene på skolen. Jeg har et helt vanlig forhold til bandet, og jeg har funnet mange sanger jeg liker av dem, sier han.

Når gjengen kommer til Oppdal er det fortsatt veldig tidlig i turneen. Billettsalget fram mot konserten har gått litt tregt, men Ormåsen håper oppdalingene kjenner sin besøkelsestid. I Sandnes var det mellom 600-700 som hadde tatt turen.

- Dette er kanskje den eneste sjansen folk får til å oppleve The Beatles. Riktignok ikke det opprinnelige bandet, men et tributeband som kan Beatles-materialet utrolig bra, sier han.

- Jeg håper folk tar turen, for vi lover å gi dere et utrolig godt show, sier han.