- Når oppdalingene inviterer til den sjette utgaven av skrekkfilmfestivalen Ramaskrik, så åpner de sterkt! Den Sør-Koreanske kjempesuksessen "Train to Busan" og Trolljeger-regissør Andrè Øvredals "The Autopsy of Jane Doe" har begge før-premiere på festivalens første dag. Så går det slag i slag med filmer, gjester og events i fire dager til ende, skriver arrangøren i en pressemelding.

Ramaskrik er en internasjonal filmfestival med program som speiler det beste fra festivaler ute i den store verden.

- Små perler vi har lett oss frem til, filmgjester fra inn og utland samt gode lokale og  nasjonale produksjoner. Vi får vindmølleskrekk fra Nederland, uoppklarte drap i Finland, Argentinsk Giallofilm, mystiske fenomen i Mexico, før-premierer på store kommersielle produksjoner og ikke minst mer zombiefilm, står det videre i pressemeldingen.

I tillegg blir det også flere besøk under festivalen.

- Vi får også besøk av gjester under filmfestivalen. Regissør Steve Barker kommer fra Glasgow til Oppdal med The Rezort som lett kan beskrives som Jurassic Park, bare med zombier. Fra Nederland kommer regissør Nick Jongerius med filmen The Windmill Massacre og fra Finland kommer to av hovedrollene i Bodom, Mimos Willamo og Nelly Hirst-Gee. I tillegg skal vi ha foredrag med krimforfatter Jørgen Brekke og selvsagt tidligere nevnt regissør Andrè Øvredal på The Autopsy of Jane Doe, står det videre i pressemeldingen.

Ramaskrik vil også ha en spesialvisning i et tog på Oppdal stasjon. Den britiske varulfilmen Howl foregår nesten i sin helhet inne i ei togvogn.

- Derfor har vi fått med oss NSB, Jernbaneverket og Norsk Jernbanemuseum på Hamar til å vise filmen i et tog som skal stå på et skummelt sidespor ved Oppdal stasjon. Dette blir en av mange begivenheter under Ramaskrik filmfestival i Oppdal, står det i pressemeldingen.

Litt om filmene

"The Autopsy of Jane Doe" er rykende fersk etter verdenspremieren under Toronto  internasjonale filmfestival for knappe to uker siden. Når en norsk regissør lager ny skrekkfilm med internasjonalt cast og verden som arena er det en begivenhet for hele film-Norge. Filmen mottok hyllest fra kritikere og publikum under TIFF.

- André Øvredal kommer selv til Oppdal for å treffe publikum under Ramaskrik, sier festivalsjef Morten Haagensen.  "Train to Busan" er en av de meste spennende kinolanseringene i Norge denne høsten. Skrekkfilm har truffet det norske kinopublikummet godt de siste åra og det blir spennende å hva Fidalgos zombieaction kan få til i Norge.

- Vi er stolte over at Ramaskrik er valgt som første arena for denne filmen som tok hjemlandet med storm i sommer og solgte hele 10 millioner kinobilletter de 19 første dagene. "Train to Busan" er vår offisielle åpningsfilm og en pangstart på festivalen, sier Haagensen.