Onsdag kveld hadde Field Productions «Supervention 2» førpremiere i Trondheim. Oppfølgeren til den populære skidokumentaren har allerede blitt tatt godt i mot av anmelderne, som har trillet femmere og firere på terningen.

En av rolleinnehaverne i filmen er tindeveglederen Tor Oalv Naalsund bosatt i Oppdal. 42-åringen fra Flemma i Gjemnes kommune på Nordmøre har bodd i Oppdal siden 2007, og føler seg på mange måter som oppdaling.

Sammen med skikjører og oppdaling Eirik Finseth, som også er med i filmen, var Naalsund tilstede på førpremieren i går. Han kan rapportere om jubel og applaus.

- Det var svært høy stemning i kinosalen. Det den første filmen manglet har vi fått med i oppfølgeren. Både crewet og skikjørerne har blitt dyktigere, smiler han.

Naalsund mer med i oppfølgeren

Naalsund har vært en del av teamet i Field Production i nærmere ti år. Som tindevegleder har han i filmen ansvaret for at folk er på rett plass til rett tid.

- Jeg legger føringer for at vi har gode marginer når vi holder på. Vi ferdes i livsfarlig terreng, og da er vi nødt til å ha en ydmyk tilnærming til fjellene. Vi jobber på naturens premisser, sier Naalsund.

I den første Supervention-filmen var ikke Naalsund så veldig synlig foran kameraet. I oppfølgeren har han fått større plass.

- I denne filmen har jeg blitt spilt inn som en figur. Jeg tar faktisk noen svinger på ski. I tillegg var vi hjemme hos meg på Nordmøre og filmet litt, sier han.

- En skifilm for alle

Fredag drar Naalsund til Oslo for å være med på storstilt premierefest. Tirsdag neste uke har Supervention 2 premiere på Oppdal kino.

- Hvis det er mulig å lage en skifilm for alle, er nok dette den filmen. Jeg tenker at den har et ansvar om å vise folk hva som ligger til grunn for at vi kan holde på med det vi gjør, sier han.

Andre medvirkende i filmen: Aksel Lund Svindal, Jesper Tjäder, Terje Håkonsen, Marcus Kleveland, Anders Backe, PK Hunder, Fredrik Evensen, Anja Alme Gardli, Asbjørn Eggebø Næss, Tiril Sjåstad Christiansen og Linn Cecilie Mæhlum.

Se traileren til den nye skifilmen øverst i artikkelen!

Tindevegleder Tor Olav Naalsund har en viktig rolle i den nye «Supervention 2»-filmen. Foto: Fredrik Borchgrevink Lange