Fredag formiddag fikk Midtbygda skole og barnehage et nytt tilskudd til nærmiljøanlegget. Barn fra skolen og barnehagen var samlet i hopetall for å ta del i åpningen av den nye klatreinstallasjonen, som kunstneren Ole Mauseth står bak.

- Vi er veldig glad for at vi har fått på plass noe slikt. Barna har gledet seg lenge til å ta i bruk installasjonen, forteller rektor Kjell Jørstad Braut ved Midtbygda og Lønset skoler til Opdalingen.

Rektoren vil spesielt takke kunstneren og Terje Storli for arbeidet de har gjort med installasjonen.

- Dette er ikke bare et lekeapparat. Det er et kunstverk som skal vises fra veien. Den skal være inngangsportalen for folk som kommer til Midtbygda, sier Jørstad Braut.

Klatreinstallasjonen har en prislapp på rundt 300.000 kroner. Etter hvert skal verket også lyssettes, slik at man kan bruke den på kveldstid.

Emma Ishol klippet snora

12 år gamle Emma Ishol fikk æren av å klippe snora til den nye klatreinstallasjonen.

- Det var artig, men jeg var litt nervøs. Det var så mange som så på, forteller Emma.

Da Opdalingen pratet med henne hadde hun ikke rukket å prøve lekeapparatet.

- Det var så mange som flokket seg rundt den, så jeg har ikke fått tid til å prøve den enda, smiler hun.

Laget på fire måneder

Kunstneren selv syntes det var morsomt å se barna kaste seg over klatreinstallasjonen, som har har brukt rundt fire måneder på å sette opp.

- Det har vært en lang prosess der jeg blant annet har hatt med barn som har testet den, forteller Mauseth.

- Hva er tanken bak installasjonen?

- Det skal være en lekeplass for flerbruk. Her kan man klatre eller sitte i gapahuken. I tillegg til å bruke den til lek, skal det være en fin oppholdsplass for den gode samtalen, forklarer Mauseth.

Se bildeserie fra åpningen øverst i artikkelen!