Da Rennebu songkor inviterte bygdas kor og korps til den tradisjonelle julekonserten i Rennebu kirke, var nok publikum ekstra spente på det aller første møtet med sangfuglene i KorStolt.

Responsen var overveldende, for jentene i koret høstet kveldens største applaus etter å ha debutert for publikum med å fremføre "Carol of the Bells" og "White Winter Hymnal".

Vi gleder oss til gjenhør med dette friske innslaget i bygdas kormiljø, og trampeklappen var vel fortjent.

Imponerende solistfremføring av Eline Voll, pianoakkompagnement av Kjersti Kvam, Hans Kristian Rokkones og Sølvi Dons Tronvoll Uv, Rennebu songkor, Rennebu mannskor og Rennebu skolekorps var de øvrige aktørene i den tradisjonelle konserten som alltid arrangeres siste fredag før jul. Det vil si, årets konsert ble et unntak, i og med at siste fredag før jul denne gang faller på lille julaften.

Innimellom innslagene fra kor og korps, sang hele kirken julesanger, mens Randi Olise Hoel var kveldens kåsør med sine "Ord i advent".

En nærmest fullsatt kirke avsluttet den trivelige kvelden med å reise seg og synge "Deilig er jorden", før vi ønsket om god jul ble utvekslet, og folk gikk hver til sitt.

Uansett ståsted, julaften er en uke unna, og når de siste, hektiske dagene nå ligger foran oss, er det fint å kunne senke skuldrende, roe ned og bare være sammen i ord og toner i den vakre kirken på Voll.

Se bilder fra den tradisjonelle julekonserten øverst i artikkelen.