Storfint besøk til Innset

I kveld er prisbelønt forfatter hovedgjest på kulturkveld i kirka.

Fredag kveld gjester forfatteren Edvard Hoem Innset kirke. Sammen med forfatteren deltar også Frelsesarmeen fra Trondheim på kulturkvelden, som arrangeres av Innset Menighetsråd.

- Edvard Hoem vil snakke om, og lese fra noen av sine bøker som handler om utvandringen til Amerika, forteller Kåre Haugan i Innset Menighetsråd.

Johnny Bartz med røtter fra Innset, vant reality-serien "Alt for Norge" på TV Norge, og mange rennbygger deltok i fjor på den store Amerikareisen, er moment som gjør temaet for kvelden høyaktuelt i vårt distrikt.

Edvard Hoem vil i hovedsak fortelle fra de kritikerroste romanene "Slåttekar i himmelen" og "Bror din på prærien". Om disse bøkene skriver anmelderen Brynjulf Jung Tjønn i VG;

"En av våre fineste forfattere utfordrer stadig seg selv. Hans to siste romaner, «Slåttekar i himmelen» og «Bror din på prærien», vil stå igjen som praktverk i norsk litteraturhistorie. Edvard Hoem klarer å gjøre et knøttlite hus på prærien til en viktig del av norsk utvandrerhistorie".

Edvard Hoem har skrevet en rekke romaner, skuespill, dikt og biografier. Han har gjendiktet en rekke av Shakespeares verker til norsk og mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap.

Frelsesarmeen vil også delta på kulturkvelden, og det er nærliggende å tro at det blir mye sang og musikk fra den kanten.

– I tillegg blir det mye allsang i kirka denne kvelden, sier Haugan.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

40 år med godt kameratskap ble feiret i OMM

– Det var stort å få feire år med en slik konsert, sier en smilende Tore Fagerhaug til Opdalingen.

En triumf for mangfold og likeverd

Happy Teater samlet fullt hus og forestillingen i kulturhuset ble en manifestasjon på spilleglede og kjærlighet.

Rennebu og Oppdal til Landsfinalen i UKM

To av innslagene i fylkesmønstringen i Bjugn som blir med til den nasjonale mønstringen i Sandnes kommer fra Rennebu og Oppdal.

- En trivelig oppmerksomhet å få

Stein Bjarte Stensheim og Frode Havdal har i vinter stått på for å sikre gode skiløyper i Gisnadalen og på Nerskogen.