Storfint besøk til Innset

I kveld er prisbelønt forfatter hovedgjest på kulturkveld i kirka.

Fredag kveld gjester forfatteren Edvard Hoem Innset kirke. Sammen med forfatteren deltar også Frelsesarmeen fra Trondheim på kulturkvelden, som arrangeres av Innset Menighetsråd.

- Edvard Hoem vil snakke om, og lese fra noen av sine bøker som handler om utvandringen til Amerika, forteller Kåre Haugan i Innset Menighetsråd.

Johnny Bartz med røtter fra Innset, vant reality-serien "Alt for Norge" på TV Norge, og mange rennbygger deltok i fjor på den store Amerikareisen, er moment som gjør temaet for kvelden høyaktuelt i vårt distrikt.

Edvard Hoem vil i hovedsak fortelle fra de kritikerroste romanene "Slåttekar i himmelen" og "Bror din på prærien". Om disse bøkene skriver anmelderen Brynjulf Jung Tjønn i VG;

"En av våre fineste forfattere utfordrer stadig seg selv. Hans to siste romaner, «Slåttekar i himmelen» og «Bror din på prærien», vil stå igjen som praktverk i norsk litteraturhistorie. Edvard Hoem klarer å gjøre et knøttlite hus på prærien til en viktig del av norsk utvandrerhistorie".

Edvard Hoem har skrevet en rekke romaner, skuespill, dikt og biografier. Han har gjendiktet en rekke av Shakespeares verker til norsk og mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap.

Frelsesarmeen vil også delta på kulturkvelden, og det er nærliggende å tro at det blir mye sang og musikk fra den kanten.

– I tillegg blir det mye allsang i kirka denne kvelden, sier Haugan.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

Quiz - hvor mange klarer du?

Selv om det er helg er det jo helt greit å trimme de små grå med en quiz med lokale innslag.

Vakker høstdag på Hovden for de eldre

Elever fra videregående ga de eldre en flott dag på Toppen

Robuste ablegøyer på Sandbrekka

Et aktivt ungdomslag gjentar suksessen og arrangerer pubaften inklusive sprelske sprell og trubadur.

Klar for å innta Telenor Arena

Kaja Myrle (15) er for tredje året på rad tatt ut som danser til MGP junior, som går av stabelen første lørdag i november.

Julebord for pensjonistene

Skifer Hotel, Oppdal pensjonistforening og Opdalingen inviterer til julebord i år også.