– Jeg har forberedt og jobbet med dette prosjektet sammen med manusforfatterne Mads Bones og Olve Løseth i to år, fra ideen kom på bordet til den nå var ferdig. Det har vært et veldig artig prosjekt å være en del av, forteller Åsmund Flaten til Opdalingen.

Det tradisjonsrike sagnet om tyvenes prins og vennene hans bindes sammen av kjente perler fra den rike trønderske populærmusikkhistorien. Flaten forteller at det har vært en tidkrevende prosess å finne de sangene som passet perfekt med stykket og arrangere dem på rett måte.

– Vi har måttet gå en runde med rettighetshaverne bak musikken, og selv om det har vært krevende, så har vi fått de tillatelsene vi trengte til slutt, sier han.

Flaten forteller at det ikke har vært enkelt å skulle velge ut låter, for det finnes et hav av trønderske låter å velge i.

– Vi ønsket å komme fram til låter som henger sammen med dramaturgien i forestillingen. Låtene og musikken måtte virke naturlig i historien. Etter premieren har vi fått anmeldelser som tyder på at vi har lyktes. Låtene har nesten blitt oppfattet som original teatermusikk, og det er veldig kult at vi har klart å fått til den flyten, sier han.

Superkritikker

Stykket hadde premiere forrige lørdag ved Trøndelag Teater. Kjente fjes som Klaus Sonstad, Josefine Frida Pettersen, bedre kjent som «Noora» i SKAM, Anne Krigsvoll og Frode Rasmussen har vært å se på scenen. Og høye terningkast og positiv omtale har ikke latt vente på seg etter premieren.

– Det har vært svært gode kritikker over hele fjøla, og det er utrolig morsomt å være en del av dette. Alle avisene med terningkast har rullet femmer så det er veldig gledelig. Vi har også fått veldig fine tilbakemeldinger fra publikum gjennom andre kanaler, så det er veldig stas, sier han.

I forkant av premieren hadde de to prøveforestillinger og en generalprøve.

– Det ble bedre og bedre for hver gjennomkjøring, og etter generalprøven var vi veldig klar for premieren, sier Flaten.

Prosjekter på løpende bånd

Flaten arbeider frilans som musiker og arrangør og er blant annet fast pianist til radioparet Are og Odin på NRK P1.

– Det er veldig hyggelig å gjøre Are og Odin sammen med Klaus Sonstad og Are Sende Osen igjen. Vi kjenner hverandre godt, og 10 år etter siste radiosending på P3, var det ekstra gøy å starte opp igjen på «moderkanalen» P1.

Hos Trøndelag Teater har han vært musikalsk ansvarlig for de fleste musikalprosjektene de siste 18 årene, blant annet «Rent», «Jesus Christ Superstar», «Les Misérables», «Hair» og «The Sound of Music».

Flaten ble belønnet med Teatrets Venners kunstneriske pris for sitt arbeid med Les Misérables. Han har også komponert deler av musikken til «Besøk av gammel dame», «Når vi døde våkner» og «Lille Eyolf».

– Jeg liker veldig godt variasjonen jeg får når jeg jobber som frilans, og det betyr også at jeg kan gjøre andre ting enn teater med god samvittighet, sier Flaten.

Nå som premieren er overstått, har Flaten nye prosjekter å ta fatt på.

– Jeg skal levere en musikal til Aalborg Teater sammen med regissør Tyra Tønnessen som har premiere i oktober/november i år. Jeg satser på å ha levert fra meg musikken til sommeren. I tillegg skal jeg gjøre forestillingen "Søndagsskolen" på Gamle Scene til høsten. Der skal også våre to barn være med, sier han.

Reiser til Oppdal i påska

Med mye på agendaen, blir det lite tid til å reise til hjembygda Oppdal.

– Det er veldig mye som skjer. Det blir forestillinger hver kveld framover, men vi kommer til å ta turen dit i påska og kanskje få stått litt på ski, sier han.

«Robin Hood–Rai Rai i Sherwoodskogen» skal etter planen spille ut juni. Så langt er det solgt over 20.000 billetter.

– Om folk ønsker å få med seg forestillingen, burde de allerede begynne å tenke på billetter. De går fort unna nå, sier Flaten.