Gjensyn med Ingebrigt Håker Flaten i kulturhuset

Oppdals store jazzmusiker Ingebrigt Håker Flaten har besøkt Oppdal kulturhus flere ganger tidligere, blant annet under åpningsfestivalen for ti år siden.

Den gang med sitt eget band «Ingebrigt Haaker Flaten Quintet», blant annet med jazzfiolinisten Ola Kvernberg.

Denne gang kommer Flaten med ensemblet Atomic.

Siden starten i 2000 har dette skandinaviske ensemblet fått stor anerkjennelse for å skape et helt unikt og identifiserbart sound som sømløst fusjonerer de amerikanske og europeiske frijazztradisjoner.

Melodier som er omtenksomt konstruert og som veksler med eksplosive passasjer i form av raske og uventede endringer er typisk for Atomic.

«Mens kompleksiteten i komposisjonene enkelte ganger kan synes som noe masete, leverer Atomic det ene åndeløse øyeblikk etter det andre», skriver kulturhuset i sin pressemelding.

I 2014 fant den første endringen i besetningen sted. Hans Hulbækmo erstattet Paal Nilssen-Love på trommer. Hulbækmo regnes som en av de største musikalske talenter fra Norge de senere år.

Nasjonal Jazzscene i Oslo skriver dette i forbindelse med en konsert i februar:

«Atomic er noe av det ypperste innen europeisk samtidsjazz og er et av de få jazzband som presterer å havne på rockeres favorittliste. De leverer alltid varene og etterlater publikum mørbanket, men sultne på mer. Grossister på Spellemannpriser, og bejublede over hele verden.

De fem musikerne har gjennom mange, mange år på veien og i studio utviklet et tett og komplekst samspill, der det eneste som overgår den musikalske kreativiteten, er energien fra scenen».

Konserten spilles i kulturhuset lørdag, med kaféoppsett og småbord i storsalen. (bja)

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

Sommerfest for beboerne ved helsesenteret

Koste seg med god mat, svarkjelkaffe og musikk i sansehagen.

Dette er programmet for Sommertoget

Kari Øyre Slind, lokal mat og musikalske innslag skal skape liv og røre når toget tøffer inn på stasjonen.

Stor oppslutning om tradisjonelt seterstevne

Over 100 personer tok turen til Nerskogen i helga.

Teksta Bøalete klar for nye visninger

Det ble stappfullt på filmen om Harald Bøe sist uke. Nå har kulturhuset teksta filmen og setter opp to nye visninger av den lokalhistoriske skatten.

Lokale hunder gjorde det sterkt på utstilling

Høye plassering for lokale firbente.