Hver uke tar vi et lite dypdykk i Opdalingens over 80 år gamle og svært omfattende arkiv. Her har vi plukket fram noen notiser som viser litt om hva som var gangbart lesestoff den gang da. Bli med oss tilbake til fortiden; god lesefornøyelse!

Fredag 13.2.1936

Klevgårdene skole

Det har også i år blitt drøftet spørsmålet om å få istand en ordning så skolebarna i Klevgårdene sendes med bil fra Klevgårdene til Nerhoel. Ved Nerhoel er det ikke flere barn enn de fra Klevgårdene godt kan få plass for i klassene. Forholdet vil bli undersøkt så det kan bringes på det rene hvad som er den billigste ordning for kommunen.

Torsdag 11.2.1965

Barna i Skardalen til Oppdal?

Det er nå gitt grønt lys for rennbyggenes bygging av ny skole på Nerskogen, og det er meningen at oppdalsungene skulle komme inn på leiebasis. Imidlertid ser det ut til at planene må tas opp til fornyet overveielse. Samtlige oppsittere på Oppdals-sida har sendt en henstilling om å få sende barna til skole i Oppdal.

Fredag 15.2.1935

Bøssetømningsfest

Forrige onsdagskveld holdtes bøssetømningsfest på Thyve bedehus. Ingebrigt Hinset begynte. Prost Blaker og pastor Gideon talte på festen. Inntekten av festen gikk til hedningemisjonen.

Mandag 17.2.1992

- Bør være plass for alle

Oppdal kommune forsøker tydeligvis å ligge lavt i striden mellom de to nærradiorivalene. Tirsdag i forrige uke var partene kalt inn til møte hos ordfører Ola Arne Aune. Etter det Opdalingen erfarer var det også på dette møtet stor avstand mellom Oppdal Radio og Radio Nor. Ordføreren håper at alle som ønsker å sende kan bli enig om deling av sendetid. På møtet tirsdag var representanter for både Radio Nor, Oppdal Radio, OMM, Rennebu Radio og Oppdal kommune til stede.

Torsdag 11.2.1965

Snøfres til gards- og grendeveger

Skulle det ikke være en tanke for til eks. Maskinstasjonen å kjøpe seg en snøfres til brøyting av de mange gårds- og grendaveger her i bygda som har så lett å fyke igjen? På Lønset og i Midtbygda hadde de fres fra Sunndalen, men det ble noe for lang ventetid. En kan sikkert ikke rekne det for noen særlig forretning, men for bygda vil det være en stor fordel om vegene kom opp igjen så snart som mulig. Riktignok koster en skikkelig fres mange penger, men det vil trolig koste like mye og kan hende enda mer å brøyte med alt for dårlige redskaper som greier et lite snøfall, men ikke et stort. K. H. D.

Fredag 15.2.1935

Finnemisjonen

Trøndelag søndre krets har i «Samenes Venn» offentliggjort reiserute for 1. halvår, den viser bl. a. at den nye arbeider i kretsen, cand. teol. Ole Vinsnes kommer til å besøke Opdal.

Torsdag 13.2.1969

Kjære oppdalinger

Ja, nå tar vi et løft igjen for vårt kjære gamlehjem. Et løft, sa jeg et løft – det er jo ikke noe løft. Kjærlighet og samhold gjør sterk, det har befolkningen bevist så mange ganger når det gjelder våre gamle. Så vel møtt i det nye Samfunnshuset den 15. februar. Se annonsen. Ingen behøver iallfall å gå sulten hjem. Mat er å få kjøpt i form av varme pølser m/lompe, songraut m/vafler, kaffe og hjemmebakte kaker.

Mandag 14.2.1938

Arbeidsledigheten i Opdal

I Opdal herredstyre forelå liste over 47 arbeidsledige. Fossheim nevnte å opta arbeidet i Gisingerdalen ved skiferbruddene der oppe. Isbrekken støttet denne tanke og fremholdt at det måtte stordrift til dersom denne drift skulde bli lønnsom. Det blev fra flere hold fremhevet at det var umulig å sette i gang drift i Gisingerdalen på vinters tid. Det blev enstemmig vedtatt å yde forskudd til vedhugst for å avhjelpe arbeidsløsheten.

Torsdag 13.2.1969

Sterke menn til Oppdal

Vi viser til annonse om de to kraftkarene som besøker Oppdal i kveld. Det er anledning å prøve krefter med dem. Så nå gjelder det å spenne musklene.

Mandag 16.2.1942

Fru Borghild Blakers minne

Res. kap. Pharo holdt ved høymessen i Vår Frue en minnetale over fru Blaker, sokneprestens frue som nettopp er avgått ved døden. – Det er med stor sorg og vemod vi har mottatt budskapet om hennes død, uttalte pastoren. Vi visste nok det gikk nedover med kreftene, men at det skulde gå så fort visste ingen. Han bragte henne til slutt menighetens takk for hva hun har utrettet i det stille, og lyste fred over hennes minne. Menigheten påhørte talen stående.

Torsdag 13.2.1969

Innsetboka

Anders Trondshaug kan nå fortelle at han snart har ferdig manuskriptet til Innsetboka.

Fredag 15.2.1935

Større

Ved en elskverdig imøtekommenhet fra trykkeriet er bladet blitt adskillig større enn før de to siste nr.