– Det handler i bunn og grunn om å gjøre folk gode. Om det er musikk, teater eller mekking; det er ikke så farlig hva det er, for har man et talent, så la de få utvikle det de er gode på, sier Rune Skjolden.

Det er som tatt ut av Eggens go'fot teori.

Neste helg setter teaterlaget Brevei'in opp stykket "Boeing Boeing" i kultursalen i samfunnshuset på Berkåk. Pådriver for oppsetningen er selvsamme Rune Skjolden, og våre lesere synes det han bidrar med både i denne og i andre sammenhenger, mer enn gjør han kvalifisert til å motta oppmerksomheten fra avisa.

Skjolden er lærer på Berkåk, og omgås bygdas ungdom så å si hver eneste dag. Ryktene sier at det er både til gjensidig glede og nytte for, nær sagt, alle parter. Vi er også midt inne i vinterferien, men det betyr ikke at pedagogen sitter i godstolen og bare lar dagene gå.

Forrige helg, for eksempel, var Rune og kona Herborg leirledere på Stølen i Oppdal, noe de har drevet med i mange år. Ellers, og dette har jeg fra mannen selv, går ferieuka med til skiturer og alt det som skal gjøres med hus og slike ting.

Men ikke bare, for som sagt, premieren på farsen "Boeing Boeing" nærmer seg med stormskritt, og regissør Skjolden og de unge skuespillerne er i innspurten før teppet går opp.

– Nå handler det mest om å rydde unna alle snubletrådene. Det er ganske effektivt det vi holder på med nå, de vet hva som kreves og trenger ingen motivasjon. Jeg forsøker bare å opptre som en god fotballdommer - å være mest mulig usynlig. Da er det også mest artig å holde på, sier han.

Skjolden vil at blomsten skal gå til alle de som tør å tenke, som liker å tenke, og som ikke teller timer.

– En gubbe er en som har tenkt de tankene han har tenkt han skulle tenke, var det en kollega som sa til meg en gang. Dette handler om det motsatte, nemlig å gjøre de tingene man synes er kjekt. Da glemmer man ofte både tid og sted. Det ligger ikke penger i dette, men masse andre verdier. Det lever jeg godt med og gjør også Rennebu til et godt sted å være, sier Rune Skjolden.