Det har gått omtrent et år siden sist Astrid Smeplass slapp nytt materiale. Fredag forrige uke kunne publikum og fans våkne opp til en ny låt, som har fått tittelen «Breathe».

– Låten handler om å ha tanker om en person og om å være forelsket, sier hun til Opdalingen.

– Er dette en følelse du selv har kjent på i det siste?

- Jeg føler forelskelse er slik det blir fremstilt i bøker, og jeg har fortsatt til gode å kjenne en så kraftig forelskelse. Men jeg håper at jeg en dag får lov til å oppleve det, sier hun.

Sommerfugler i magen

Låten ble skrevet og demospilt inn sammen med de svenske Oscar og Richard og amerikanske Anastasia i Los Angeles i høst.

– Dette er den låten som det har gått raskest med. Låten ble skrevet i sommer og det ble laget en demo på den, og jeg var usikker på om dette var noe å jobbe videre med. Men vi fløy tilbake til Los Angeles i desember og finpusset på låten, sier hun.

Hennes forrige singel «Hurts So Good» har nærmere 150 millioner avspillinger på Spotify.

I skrivende stund har «Breathe» over 1,2 millioner avspillinger på Spotify og er den tredje mest spilte sangen i Norge for øyeblikket.

– Responsen har vært helt enorm! At den skulle gå rett inn på topplista og ha så mange avspillinger etter første helga, hadde jeg ikke trodd, sier hun.

Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg etter låtslippet.

– Jeg har aldri fått så mye tilbakemeldinger før. Jeg får veldig fine tilbakemeldinger og at folk synes den er catchy og fengende, sier hun.

Dette er første gangen hun ikke har vært så nervøs for å slippe ny låt.

– Jeg har hatt sommerfugler i magen, slik man bruker å ha dagen før man har bursdag, sier hun.

Begivenhetsrikt 2016

Rennbyggen hadde i 2016 et begivenhetsrikt år, hvor hun blant annet ble kåret til årets best kledde kvinne og hun ble tildelt Spellemannprisen som Årets nykommer. I tillegg til Spellemann mottok Rennebus egen superstjerne også Gramo-stipendet på 250.000 kroner og hun mottok pris under Ut-Awards.

– Å skulle oppsummere fjoråret blir vanskelig. Det hele føles som en drøm, sier hun.

I fjor turnerte hun i Europa og hun håper også at det blir turneer i år også.

– Det er musikken som bestemmer hvordan veien blir, så det blir veldig spennende å se hva som skjer framover og om låten vil gjøre det bra i nye marked, sier hun.

Artisten har også fått mye oppmerksomhet for det hun har gjort for sine fans. Hun har blant annet delt ut kakao til de som sto i kø for å komme inn på konsert, delt ut pizza og overrasket fans backstage.

– Fansen min er verdens snilleste og søteste fans og de har gjort uendelig mye for meg. Og det at jeg lager litt kakao er ingenting sammenlignet med hva de har gjort, sier hun.

Håper på konsert på hjemmebane

Rennbyggen kan fortelle at det kommer flere nye låter utover våren og høsten. Hun skal også tilbake til Los Angeles for å jobbe mer med nytt materiale.

– Når blir det konsert på hjemmebane?

– Jeg håper at vi kanskje kan få til en konsert på hjemmebane i løpet av dette året. Jeg har veldig lyst å spille i den nye kultursalen i Rennebuhallen på Berkåk, sier hun.

Astrid vet å sette pris på hjemplassen, og hun forteller at hun er veldig flink til å skryte av plassen hun kommer fra.

– Rennbyggen backer meg hele tiden, og jeg får ofte tilbakemeldinger fra dem, og det er noe jeg setter veldig stor pris på. Jeg har også veldig lyst å ta med meg bandet mitt til hjemplassen og vise dem Rennebu. Jeg har lyst å invitere hele flokken, men vi har ikke så god plass i huset, så det får vi kanskjer gjøre det til sommeren slik at vi kan telte i hagen, sier hun.

Selv om hun har mye på agendaen, rekker hun likevel å ta noen turer hjem.

– Jeg skal nok ha noen dager hjemme i påska, og da satser jeg på å få gått litt på ski og sjekket stemninga på afterski. Jeg skal nok også på Karpe Diem konserten i Oppdal, sier hun.