Det har gått noen år siden Julie Rønning Flatmo slapp ny musikk. Hennes første låt ble sluppet i juni i 2015.

– Jeg håper låten blir godt mottatt og at det er en låt folk har lyst til å høre på, fortalte hun til Opdalingen i forbindelse med slippet av låten "Visna lauv".

To år er gått og nå er hun klar for ny musikk.

– Låten som kommer nå, er noe annet en «Visna lauv», som jeg slapp i 2015. Det er kanskje mer en gladlåt. Jeg er veldig spent på hva folk synes om den, forteller Rønning Flatmo, som kan fortelle at hennes nye låt har tittelen «Vil Bare ha Dæ».

En kjærlighetslåt

– Hva handler din nye singel om?

Den nye singelen min handler om å være glad i noen, og vil ha dem. Det er jo en kjærlighetslåt, forteller hun.

Hun forteller at det har vært en morsomt prosess rundt den nye låten.

– Vi er to som har skrevet låten, jeg og Martin Raanes. Det er så gøy å jobbe med noen som vet hva de driver med, og som klarer å se hvordan jeg vil ha det. Martin er en veldig flink musiker, og jeg er veldig glad jeg har han med på laget, forteller hun.

Hun har ikke vært alene om å lage denne singelen.

– Jeg har med meg Martin Raanes, Kristian Raanes og Johan Flønes. Dette er ei ny gruppe, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har spilt litt med de før, og de er veldig dyktige. Så er vi så heldige som har med oss Trollheimen design på den grafiske biten, sier hun.

– Vokst mye i musikken

– Forrige gang du slapp låt var i juni 2015, hva har skjedd siden da?

– Siden da har jeg vokst mye i musikken. «Visna lauv» er en låt som betyr veldig mye, og som jeg er stolt av. Men nå har jeg kommet inn på en sjanger som utfordrer meg mer, og som jeg synes er veldig gøy å jobbe med, sier hun.

Det har også blitt flere opptredener for oppdalingen, både lokalt og utenfor Oppdal. Hun har stått på scenen i forbindelse med martnan i Trondheim og holdt konsert ved Ila brannstasjon. I tillegg har hun vært delaktig i førjulskonsertene i Bortistu og Bjerkeløkkja og stått på scenen i kulturhuset i forbindelse med flyktningkrisen.

– Planene fremover er å fortsette å lage ny musikk. Jeg har noen spennende oppdrag fremover, mer kan jeg ikke røpe, sier en hemmelighetsfull artist til Opdalingen.

– Hva ønsker du å oppnå med musikken?

– Jeg ønsker å lage musikk som folk liker og vil høre på. Det å ha muligheten til å vise frem noe du brenner for, er virkelig fantastisk, sier hun.

Før var det engelsk som gjaldt for henne, nå synger hun kun på norsk og det er noe hun kommer til å fortsette med.

Sanger har hun skrevet lenge, men de har aldri blitt fullført.

– Jeg har startet og skrevet på en god del sanger, men når jeg kommer halvveis så starter jeg på noe nytt. Planen er at disse skal fullføres og senere utgis i en EP, har hun tidligere uttalt til avisen.