Vi har bedt kulturhuskonsulent Guri Hokseng om å se tilbake på noen av høydepunktene blant kulturarrangement ved å ta en titt inn i Opdalingens rike bildearkiv fra disse ti årene.

Hun er en av de som har vært med helt fra starten i 2007.

– Det er veldig vanskelig å trekke fram enkeltarrangement siden det er så mange høydepunkt blant de mer enn 650 kulturarrangementene siden starten, forteller hun, og legger til at kulturhuset er noe langt mer enn bare arrangementene i Storsalen.

– I følge oversikten over ti-på-topp arrangement for besøk de enkelte år er det i alle fall gledelig å se at rundt halvparten av disse er med lokale utøvere.

Hun nevner blant annet danseforestillingene til dansesenteret, Nordowers, Opp-revy, Kor Livåt / Allegro og julekonsertene med Anne Sjøbakk.

– Og naturligvis Virvassrevyen i 2011, som helt klart er husets mest besøkte med 2059 solgte billetter på fire forestillinger.

– Det er ingen tvil om at kulturhuset har blitt en viktig arena for det lokale kulturlivet, i tillegg til også å være en stor inspirasjon for alle som driver med kultur ved at Oppdal har fått besøk av profesjonelle musikere, dansere og scenekunstnere.

Hun viser til hvordan barn og unge fra kulturskolen, skoler og barnehager blomstrer når de får opptre fra en scene med profesjonelt lyd og lys.

Hokseng er også spesielt glad for Riksteatret, ikke minst tilbudet av barneteater.

– De leverer kvalitet hele tiden, sier hun.

– Dessuten har de et flott tilbud med fribilletter og et pedagogisk opplegg for elever ved videregående skole, avslutter Hokseng, som gleder seg til tiårsmarkeringen i helga.

Se vår store bildekarusell med over 70 bilder fra ulike arrangement gjennom ti år øverst i artikkelen!