Representanter for Lions Club Rennebu overrekker 50.000 kroner til Kenneth Løkslett i Rennebu skolekorps. Foto: Jan Inge Flå
(Foto: Foto: Jan Inge Flå)

Representanter for Lions Club Rennebu overrekker 50.000 kroner til Kenneth Løkslett i Rennebu skolekorps. Foto: Jan Inge Flå Foto: Foto: Jan Inge Flå

Lions bevilger med glede penger til gode formål

Da søknaden fra Rennebu skolekorps kom, tok det ikke lang tid fra Lions i Rennebu behandlet saken, til 50.000 kroner ble bevilget.

Tirsdag troppet Jon Einar Værnes, Klaus Grendal og Gunnar Bruheim opp med sjekken og overrakte den til leder i Rennebu skolekorps, Kenneth Løkslett.

Pengene er i første rekke tenkt brukt til innkjøp av instrumenter.

– Lions har som sin fremste oppgave å støtte ungdomsarbeid, og vi har gjennom årene bevilget hundretusener til ulike lag og organisasjoner. Korpset er midt i blinken, for de fremstår som et aktivt miljø, der trivsel og gleden av å lære å spille et instrument er vektlagt, sier president i Lions Club Rennebu, Jon Einar Værnes.

Det er 20 år siden korpset sist handlet inn nye instrumenter.

– Vi har bare pusset på de gamle, så alle bidrag er til stor hjelp, og vi setter stor pris på støtten fra Lions, forteller Løkslett.

Skolekorpset i Rennebu merker en oppgang i medlemstallet, men teller i dag fortsatt bare 20 musikanter. De er derfor på utkikk etter nye medlemmer, og vil utover våren arrangere både rekrutteringskonserter i skolene, og stjernedryss i Rennebuhallen.

– At det er mye dugnadsarbeid forbundet med korps, er en myte. Vi har bare tre arrangement i året som krever hjelp fra foreldre, og det er i forbindelse med Rennebuspæll, Rennebumartnan og julekonserten. Samarbeidet med kulturskolen er veldig bra, det bør den da også være, for dirigenten vår er den samme som rektoren ved kulturskolen, sier Løkslett.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

Artist klar til Åmotdalsfestivalen

Årets Åmotdalsfestival byr på flere artister

En musikalsk happening av de sjeldne

Nordowers er samlet igjen - nå skal påska rockes inn.

– Alle har ikke datamaskin og internett i 2017

Neste uke inviterer biblioteksjef Toril Åbotnes Iversen til datakurs ved Oppdal bibliotek.

Aksjetegning for å skaffe hingst i Drivdalen

Tidsøyeblikk fra Opdalingens omfattende arkiv.

Ryssan holder koken

Nå er det klart for ny "Gla'sang" i OMM.