–Oj, det var jo gøy!

Sverre Stenløkk er travelt opptatt i Oppdal kulturhus med forberedelsene til jubileumskonserten når vi treffer på han i korridorene, helt uvitende om at vi kommer med Ukens blomst etter flere oppfordringer fra våre lesere både i Rennebu og Oppdal.

Sverre er kapellmester for husorkesteret under fredagens jubileumskonsert, der han har med flere andre lokale musikere.

–Dette blir en veldig variert forestilling, der vi vil presentere mye av det et kulturhus skal være.

Han forteller at de har holdt på med prøver hele uka, sammen med blant annet Olav Hoel og Jeanette Hansson, som har regissørrollen.

–Mange setter pris på jobben han gjør med barn og unge i både Oppdal og i Rennebu. I Rennebu han han vært rektor ved kulturskolen siden 2014, og sørget for rekordoppslutning ved både UKM og BKM.

Han forteller at alle får plass ved kulturskolen, selv om de ikke får førstevalget sitt.

–Vi har merket godt «Astrid S-feberen» ved at mange flere ønsker sang enn det vi har kapasitet til, forteller han.

I tillegg til jobb i kulturskolene i Oppdal og Rennebu er sverre dirigent for tre korps. Han svinger taktstokken i Rennebu skolekorps, Kvikne skolemusikk og Kvikne hornmusikk.

Sverre er en allsidig musiker som trakterer mange instrumenter. Han startet på trekkspill hos Ivar Innerdal, og fortsatte i Oppdal Juniorkorps der han startet på saksofon.

–Og det ble den store kjærligheten ved første øyekast, forteller han.

–På små plasser blir en nødt til å traktere flere instrumenter dersom man skal få tilstrekkelig stor stillingsprosent, avslutter Sverre før han forsvinner inn i kulturhusets storsal for nye prøver.