Fredag ettermiddag åpnet kunstutstillingen «Kunsten og livet» i galleriet i Oppdal kulturhus. Det er Ole Mauseth fra Surnadal som stod bak utstillingen.

Billedhuggeren, tegneren og grafikeren fra Surnadal ble presentert for oppdalinger i fjor, da Midtbygda skole og barnehage avduket en klatreinstallasjonen, som han har laget.

– Dette er jo debututstillingen min i Oppdal. Jeg er nok ukjent for de aller fleste, så det blir veldig interessant å se hvordan responsen blir, og ikke minst få pratet med folk. Det kjennes veldig bra ut å endelig ha åpnet utstillingen, sier Mauseth til Opdalingen.

Inn i Vetltorget

Han skal også flytte inn i Vetltorget sammen med Galleri Mali. Strikk Inn skal flyttes til Torgsenteret.

– Hele situasjonen var veldig artig, for det var Mali som kom til meg og spurte om jeg var interessert. For meg er det positivt at hun vil ha meg der og jeg tror det er en vinn-vinn situasjon for både meg og Mali og ikke minst sentrum, forteller han.

Mauseth forteller at det ikke kommer til å bli noe typisk galleri fra hans side.

– Det blir nok mer verkstedpreget og et verkstedutsalg. Jeg kommer til å ha med meg store skulpturer på jobb som jeg kommer til å jobbe med, og det tror jeg kommer til å bli veldig fint, sier han.

Han forteller også at han og Mali allerede har lagt planer for uteområdet.

– Det er en attraksjon utenfor og vi ønsker å gjøre området finere og mer interessant for publikum, sier han.

– Hvilke forventninger har du til å skulle flytte inn i Vetltorget?

– Jeg har ingen forventninger. Jeg vet ikke hva jeg går til og dette blir en helt ny situasjon. Tidligere har jeg kun hatt et verksted for meg selv, men jeg gleder meg til å kunne møte kunder på en helt annen måte, sier han.

- Godt å være i mål

Fredag ettermiddag fikk han æren av å sparke i gang 10-årsjubileet til kulturhuset. Utstillingen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

– Forberedelsene har gått fint. Ting har falt lett på plass, og det gjør meg tryggere. Det er godt å være i mål, smiler surnadalingen.

Mauseth stiller ut skulpturer i bronse, blyanttegninger og grafikk. Tematikken i arbeidene spenner fra det naturromantiske til det eksistensialistiske.

– Jeg gir mitt, så får publikum finne sitt. Jeg prøver å gi minst mulig føringer i kunsten. Jeg har heller ikke føringer når jeg lager ting. Det starter med en idé, men så kan resultatet bli noe helt annet, forteller han.